Kuaishou keluarkan koleksi digital pertama

Platform perkhidmatan pemasaran komersial Kuaishou Magnetic Engine dan platform pengumpulan digital China Mint dilancarkanKoleksi digital NFT pertama Kuaishou dipanggil “Magnetic Engine Influencer”Pada hari Rabu.

Projek ini adalah asal dan direka oleh pasukan yang sama yang membangunkan projek “Magnetic Manufacturing” di bawah enjin magnetik. Siri ini akan mengandungi enam NFT yang dapat dikumpulkan secara digital yang diperoleh dari enam influencer teratas Kuaishou dan digabungkan dengan maskot kartun syarikat itu sendiri. Setiap NFT terhad kepada 270 keping dan dilengkapi dengan kod unik. Pengguna boleh membeli melalui akaun rasmi Magnetic Manufacturing dan laman web rasmi Mint.

NFT menggabungkan maya dan fizikal untuk mewujudkan koleksi sebenar kerana pengguna juga boleh memiliki kit garaj fizikal yang sama selepas mendapat koleksi digital. Enam influencer Kuaishou juga akan mengeluarkan kit garaj fizikal dari semasa ke semasa untuk meneroka dunia maya digital bersama peminat.

Lihat juga:Teknologi CMGE melancarkan platform pengumpulan digital seni Youyu

Enjin magnet Kuaishou akan terus meneroka senario aplikasi serupa yang lain dengan influencer lain, dan berusaha untuk mempromosikan integrasi pemasaran influencer dan kesedaran jenama.

Pada bulan April tahun ini, Magnetic Engine melancarkan “Wheat Project” dan mula meneroka rancangan pemasaran kandungan yang menghubungkan “platform + influencer + jenama.” Secara rasmi memilih 150 influencer Kuaishou teratas, membentuk sepuluh “pakej sumber gabungan”, dan memperkenalkan dasar platform seperti sokongan lalu lintas, pengurangan dan pengecualian yuran perkhidmatan pesanan pedagang, dan panduan operasi rasmi 1-ke-1 untuk mempromosikan peningkatan nilai komersial influencer.