Koleksi Digital Embroidery Beijing akan dikeluarkan pada hari Selasa

Koleksi digital berdasarkan kraftangan Beijing BagongIa akan dilancarkan bersama oleh Tencent dan Biro Kebudayaan dan Pelancongan Daerah Dongcheng di pasar NFT di bawah syarikat e-dagang China JD.com.

Produk pertama “Beijing Embroidery” dilancarkan pada 11 Jun, yang juga merupakan Hari Warisan Budaya dan Alam, dan akan dilancarkan secara rasmi pada 14 Jun. Cloisonne, ukiran jed, ukiran gading, lakuer ukiran, lakuer dicat, filamen, selimut kerajaan, dan lain-lain akan dilancarkan satu demi satu.

Karya asal “Beijing Embroidery Digital Collection” telah diberi kuasa oleh Beijing Juzhuangchang dan dibuat berdasarkan karya Master Sun Ying, wakil pewaris warisan budaya tidak ketara nasional Daerah Dongcheng. Terdapat dua koleksi, termasuk Dataran Mandarin Dinasti Qing. Kren dan unicorn, yang dipaparkan di dataran, adalah binatang tradisional dan bertuah dan simbol kebajikan tradisional Cina. Kumpulan koleksi digital warisan budaya tidak ketara ini bertujuan untuk memperlihatkan budaya tradisional dengan cara yang mudah diterima oleh orang muda.

Lihat juga:Platform pengumpulan digital rumah yang disokong oleh Alibaba dilancarkan

Pelepasan Koleksi Digital Kerajinan Beijing Bagong mewakili penerokaan aktif jabatan kerajaan tempatan yang bertujuan untuk mempengaruhi persepsi masyarakat dan memenuhi keperluan orang muda di bawah bimbingan Strategi Digitalisasi Budaya Nasional China. Saya juga berharap dapat menarik kumpulan pengguna yang menyukai koleksi budaya dan seni melalui reka bentuk produk yang menarik dan memimpin mereka ke pemandangan luar talian. Memanfaatkan potensi hak harta intelek digital akan membantu tuan warisan budaya tidak ketara mencapai penukaran IP yang lebih baik.