Ketua Pegawai Eksekutif Kehormat George Cho: Sub-jenama masih dalam perbincangan

Siri telefon pintar Honor 70 dilancarkan secara rasmi pada Isnin malam. Selepas acara pelancaran,Ketua Pegawai Eksekutif Kehormat George Zhao menerima temu ramah kumpulanSementara itu, dia menjawab pertanyaan orang ramai.

Sebelum ini, dilaporkan Honor akan melancarkan sub-jenama yang diberi nama Sing Yew. Cho mengatakan bahawa Honor telah mengadakan beberapa pusingan perbincangan mengenai pelancaran sub-jenama pada tahun lalu, tetapi pada masa ini, pelbagai produk syarikat telah memenuhi keperluan pengguna. Zhao menambah bahawa Honor memerlukan penambahbaikan lebih lanjut untuk mengawal beberapa jenama, jadi pelan sub-jenama masih perlu dipertimbangkan untuk beberapa waktu.

Dari segi saluran, Zhao mengatakan bahawa pada tahun 2022, jumlah kedai pengalaman luar talian Honor akan meningkat dari 2.000 menjadi sekitar 3.000. “Honor memulakan perniagaannya melalui saluran dalam talian. Walaupun jumlah kedai pengalaman luar talian kecil, Honor telah mengekalkan penjualan mereka dalam julat yang agak sihat kerana hubungan mereka yang kuat dengan penyedia saluran,” kata Zhao.

Bercakap mengenai siri telefon pintar Honor 70 yang baru dikeluarkan, Zhao menyatakan bahawa siri digital akan berulang setiap setengah tahun, sementara siri Magic kelas atas akan berulang setiap tahun.

Lihat juga:Honor melancarkan 70 siri, versi Pro dan Pro + disesuaikan dengan pengecasan pantas 100W

Honor 70 Pro (Kredit gambar: Honor)

Zhao juga menunjukkan bahawa skrin lipat mewakili arah masa depan industri telefon pintar, dan Honor akan terus mengoptimumkan produk lipatnya dari segi berat, ketebalan, dan pengalaman dua skrin. Penyelesaian lipatan yang berbeza dianggap sebagai penghormatan, tetapi proses pembangunan khusus setiap penyelesaian akan mempunyai keutamaan yang berbeza.

Data CINNO menunjukkan bahawa pada bulan April, Honor menjual 2.9 juta telefon pintar di China, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 127.7%, kedua setelah Apple dan kedua di pasaran China. Zhao berkata peningkatan itu disebabkan terutamanya oleh peningkatan jualan beberapa produk yang dikeluarkan pada bulan November, Disember dan awal tahun ini, serta penyatuan saluran jualan dalam talian dan luar talian. Zhao juga mendedahkan kemajuan dalam meneroka pasaran luar negara. Pada masa ini, Honor telah memasuki pasaran 16 di seluruh dunia.