Kedai perdana global pertama Realme akan dibuka di India pada 1 Jun

Pembuat telefon pintar China realme mengumumkan pada hari KhamisKedai perdana global pertama di IndiaIa dibuka secara rasmi dan beberapa gambar kedai dikeluarkan. Menurut Twitter realme India, kedai utama akan dibuka secara rasmi pada 1 Jun.

Seperti yang dapat dilihat dari gambar rasmi, kedai utama itu mempunyai beberapa tingkat yang mempamerkan pelbagai produk dan produk syarikat, termasuk telefon pintar, televisyen, anak patung, dan kawasan rekreasi.

(Kredit gambar: realme)

Realme membuka kedai luar talian pertamanya di India pada bulan Ogos 2020 dan mengatakan ia akan membuka sekurang-kurangnya 300 kedai luar talian pada masa akan datang. Kedai baru yang akan dibuka pada 1 Jun adalah kedai perdana luar talian pertamanya. Sebagai tambahan, realme akan membuka kedai luar talian pertamanya di Eropah di Hungary pada 28 Mei.

Laporan terbaru Canalys menunjukkan bahawa penghantaran Realme di India pada suku pertama meningkat 40% tahun ke tahun kepada 6 juta unit, berada di kedudukan ketiga.

Naib Presiden Realme Cai Sixu mengatakan dalam wawancara pada 26 Mei bahawa mengikut perubahan pasaran, realme akan membuat beberapa penyesuaian yang diperlukan ke arah umum tahun ini, dan sasaran penjualan global akan dikurangkan sekitar 10-20%.

Tambahan pula, beliau menegaskan bahawa syarikat itu tetap optimis mengenai perkembangan jangka panjang pasaran keseluruhan. Kekurangan cip yang melanda seluruh industri sejak tahun lalu telah mereda tahun ini. “Dari perspektif rantaian bekalan, tidak ada kekurangan cip,” tambahnya.

Pada awal tahun ini, realme menetapkan sasaran penjualan sebanyak 50% tahun ke tahun kepada 90 juta unit. Pada tahun 2021, syarikat itu menjual 60 juta telefon pintar di seluruh dunia, meningkat 50% tahun ke tahun.

Lihat juga:Realme GT Neo3 Naruto Edition dan Realme Pad X debut

Setelah penurunan harga 10% -20%, sasaran penjualan terbaru Realme tahun ini adalah 72 juta hingga 81 juta unit. Syarikat itu menghantar 14.5 juta telefon pintar di seluruh dunia pada suku pertama tahun ini, mencapai sekitar seperlima dari sasaran tahun penuhnya.