J&T Express membina rangkaian ekspres di UAE dan Arab Saudi

Syarikat logistik ekspres antarabangsa J&T Express mengumumkanPelancaran rangkaian ekspresnya di Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan Arab SaudiPada hari Jumaat. Kedua-dua negara itu adalah pasaran pertama yang diliputi syarikat di Timur Tengah, menjadikan rangkaian global J&T Express menjangkau sejumlah 10 negara.

Pelan pengembangan Timur Tengah J&T Express dilancarkan pada April 2021, diikuti dengan lapan bulan pemeriksaan, pemilihan lokasi dan operasi percubaan.

J&T Express telah mewujudkan rangkaian pengedaran di seluruh negara dan sistem pergudangan tempatan di UAE dan Arab Saudi, merangkumi semua wilayah dan wilayah tempatan di kedua-dua negara. Di samping itu, versi UAE dan Arab Saudi dari aplikasi mudah alih syarikat juga dilancarkan secara serentak sebagai sebahagian daripada perkhidmatan kuriernya.

Sean Shaw, ketua wilayah Timur Tengah J&T Express, mengatakan, “Kami berharap dapat menggunakan rangkaian pengedaran J&T Express yang cekap dan komprehensif untuk meningkatkan pengalaman membeli-belah pengguna UAE dan Arab Saudi dengan berkesan dan menyumbang kepada pengembangan industri e-dagang di kedua-dua negara.”

Lihat juga:J&T Express melabur secara rasmi setelah memperoleh Best Inc dengan harga $1.1 bilion

Steven Pham, Ketua Pegawai Eksekutif J&T Express, menambahkan: “Perluasan ke UAE dan Arab Saudi menandakan langkah penting bagi J&T Express dalam membangun rangkaian penghantaran globalnya. Di masa depan, syarikat akan secara aktif meneroka peluang di pasaran baru muncul sebagai sebahagian daripada strategi globalnya untuk menghubungkan dunia dengan kecekapan yang lebih besar dan membawa faedah logistik untuk semua”.

Dengan usahasama baharu itu, rangkaian J&T Express kini menjangkau 10 negara termasuk China, Indonesia, Vietnam, Malaysia, Thailand, Filipina, Kemboja, Singapura, UAE dan Arab Saudi.