Jenama teh Nayuki meminta pemberhentian aktiviti inventori maya

Pada akhir bulan Jun, jenama teh Nayuki mengumumkan pelancaran aktiviti inventori maya, yang menimbulkan kontroversi di kalangan pengguna dalam talian. Sekarang syarikat telah membuat kemajuan baru, mengumumkan bahawa dengan mengambil kira pengalaman pengguna,Aktiviti keahlian saham maya secara rasmi di luar talianSelepas penyelesaian permainan selesai pada jam 16:00 pada 14 Julai.

Menurut Nayuki, dari 17:10 hingga 18:00 pada 14 Julai, stok maya dalam akaun ahli yang mengambil bahagian secara automatik akan ditukar menjadi “koin Nayuki”. Peraturan ini adalah bahawa satu stok maya sama dengan enam koin Nayuki. Koin permainan akan kembali ke platform secara automatik semasa penukaran, dan jumlah syiling bulanan setelah penukaran akan lebih tinggi daripada sebelum pengguna mengambil bahagian dalam acara tersebut.

Lihat juga:Nayuki Siarkan Saham Maya

Sebelumnya, syarikat itu mengumumkan ulang tahun pertama penyenaraiannya. Mulai 30 Jun, mata ahli baru ditingkatkan menjadi duit syiling bulanan, dan pengguna dapat 1 duit syiling bulanan untuk setiap 1 yuan yang dibelanjakan. Zhongzhi boleh ditukar dengan hadiah, baucar dan kupon diskaun di Zhongzhi Mall. Sekiranya pengguna membuat pesanan dalam program mini rasmi Nayuki dan membayar tidak kurang dari 30 yuan ($4,44), mereka akan mendapat 30 saham maya. Di samping itu, setiap 30 saham maya boleh ditukar dengan baucar 3 yuan.

Acara ini menarik beberapa kritikan. Beberapa netizen berkata, “Sebagai jenama teh, Naxing harus melakukan tugasnya dengan baik dan menumpukan perhatian pada pengembangan produk daripada fokus pada kegiatan pemasaran mewah ini.” Beberapa netizen berkomentar, “Pada pandangan pertama, itu sangat mirip dengan penggalangan dana secara haram.”

Orang dalam industri yang telah mempelajari jenama teh baru mengatakan, “Koin Nayou hari ini pada dasarnya adalah titik penggunaan. Permainan saham maya telah lama biasa di pelbagai aplikasi saham. Ini bukan perdagangan saham sebenar, dan tidak akan mempengaruhi Nayou. Harga saham.”