Jenama pakaian dalam NEIWAI menyelesaikan pembiayaan Siri D orf $100 juta

Media China 36KR melaporkan bahawa jenama pakaian dalam “neiwai” baru-baru ini menerima pembiayaan Siri D dengan jumlah AS $100 juta. Pusingan pembiayaan ini diketuai oleh kumpulan pelaburan dolar AS global, sebagai tambahan kepada Qiming Venture Partners, pemegang saham jangka panjang Vertex Ventures, dan Investarget, penasihat kewangan eksklusif.

Pusingan pembiayaan ini akan digunakan untuk R&D dan reka bentuk dan pembinaan jenama kategori pakaian baru.Selain itu, ia juga akan memperluas saluran produk domestik dan antarabangsa semasa syarikat.

Ditubuhkan pada tahun 2012, dalaman dan luaran memberi tumpuan kepada segmen seluar dalam bukan rim keluli pada peringkat awal. Pengasas NEIWAI Liu Xiaolu mengatakan kepada 36Kr, “Banyak orang berpendapat bahawa syarikat kami adalah jenama pakaian dalam, tetapi kami menganggap diri kami sebagai jenama pakaian intim. Melangkah ke depan, bahagian seluar dalam, pakaian rumah kasual, dan pakaian sukan secara beransur-ansur akan meningkat menjadi 30%, 40%, sekitar 30%.”

Dengan tema “Keselesaan”, syarikat ini menyasarkan pengguna wanita kelas menengah baru berusia 25-40 tahun dan menawarkan sekitar 400-500 produk SKU yang berkaitan dengan pelbagai tempat kerja, rumah, dan sukan setiap musim.

Pada tahun 2020, NEIWAI mengumumkan Faye Wong sebagai jurucakap global, dan meneroka beberapa topik seperti kepelbagaian fizikal, gaya hidup, dan keintiman wanita melalui projek jenamanya seperti “No Body is No Man”.

NeiWai melancarkan pengalaman membeli-belah dalam talian   Matlamat utama adalah untuk menarik pembeli yang berpotensi dengan fokus utama pada bentuk seluar yang kos efektif, mudah dan mudah. Gaya dan harga produk bra panas dalam talian dan luar talian juga berbeza: produk dalam talian berharga 150-200 yen, manakala produk luar talian berharga 300-600 yen.

Walau bagaimanapun, jualan luar talian menjadi keutamaan bagi perkembangan masa depan syarikat. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, lebih daripada 120 kedai fizikal telah dibuka di daerah perniagaan utama di 32 bandar tingkat pertama dan kedua di seluruh negara. Pada bulan April tahun ini, kedai utama konsep pertamanya dibuka semula di Shanghai Jing’an Kerry Center, dengan penjualan bulan pertama melebihi 2 juta yen.

NEIWAI ACTIVE, jenama sukan NEIWAI, telah diperkenalkan di luar talian dan telah mendapat maklum balas positif berdasarkan penyelidikan dan pengembangannya dalam industri pakaian dalam. Liu Xiaolu memberitahu 36Kr bahawa sebagai jenama yang menekankan ekspresi badan, Nai Wai memilih tarian sebagai titik masuk utamanya kerana tarian pan menjadi trend yang lebih besar di kalangan orang muda hari ini. Selain menari, syarikat itu akan menawarkan produk untuk aktiviti sukan wanita bandar lain, seperti yoga, pilates, dan bahkan sukan khusus yang lebih bergaya.

Lihat juga:Superstar siaran langsung China Wei Ya meminta maaf kerana mendorong produk jenama Supreme palsu

Melangkah ke peringkat antarabangsa juga merupakan bahagian penting dalam strategi dalaman dan luaran. Pada tahun 2020, syarikat itu menubuhkan pasukan operasi di Amerika Syarikat dan melancarkan laman web antarabangsa rasmi yang dikendalikan secara bebas pada bulan Oktober. Dengan produknya yang selesa dan nilai jenama yang tersendiri, penggunanya di luar negara telah berkembang dengan pesat, dengan jualan tahunan dijangka melebihi AS $30 juta pada tahun 2021, kerana syarikat itu belum melihat produknya tersedia di saluran Amazon.