Jenama automotif China Baojun melancarkan 2023 Baojun Kiwi EV yang dilengkapi dengan sistem DJI

Pembuat kereta CinaBaojun mendedahkan pandangan pertama 2023 Kiwi EV, model pertama yang dihasilkan secara besar-besaran yang dilengkapi dengan sistem pemanduan pintar DJI pada hari Jumaat. Ini adalah model kerjasama strategik pertama antara SAIC-GM-Wuling dan DJI, pemaju drone yang berpusat di Shenzhen. Kereta itu akan dibuka untuk pemacu ujian pada bulan Julai dan akan dihantar secara rasmi pada bulan Ogos.

2023 KiWi EV menambah tiga warna: coklat, biru dan hijau. Ia mengamalkan proses penyemburan 3C1B maju dan disiapkan oleh robot penyemburan automatik. Enam lapisan cat membantu kenderaan menahan kakisan dan kejutan kimia, membantu warna kenderaan bertahan lebih lama.

Aspek yang paling penting dalam peningkatan ini adalah sistem pemanduan pintar dalam kenderaan DJI, DJI80, yang hanya dapat mengambil alih kawalan apabila kenderaan mencapai 80 km/j. Dalam julat ini, fungsi seperti mengikuti kenderaan lain, menjaga lorong di tengah, dan menukar lorong dapat direalisasikan.

Dalam pengembangan pemanduan pintar, KiWi EV 2023 telah mewujudkan satu set lengkap kemampuan ujian simulasi, yang menggunakan data dari pelbagai sensor. Sistem ini dapat memulihkan data lalu lintas yang kompleks dan pelbagai, dengan puluhan ribu kes ujian.

Lihat juga:Dilengkapi dengan sistem DJI, 2023 Baojun Kiwi EV dilancarkan

Di samping itu, sistem ujian jalan terbuka telah dibentuk dan ujian jalan raya yang berjaya lebih dari satu juta kilometer dan puluhan ribu ujian tempat letak kenderaan pintar telah selesai, yang semuanya menyumbang kepada memori digital pemanduan dan tempat letak kereta yang mendalam. Model terbaru dalam siri ini dilengkapi dengan motor elektrik dengan output kuasa maksimum 50 kilowatt dan jarak pelayaran hingga 305 kilometer di bawah keadaan NEDC. Ia menyokong pengecasan pantas dan mampu menaikkan bateri daripada 30 peratus kepada 80 peratus dalam masa sejam.