IQiyi Intelligent Release VR All-in-One Adventure 3

Pada 31 Ogos, Xiong Wen, Ketua Pegawai Eksekutif Chongqing iQiyi Intelligent Technology Co., Ltd., mengumumkan bahawa mesin all-in-one pengembaraan VR-nya 3 akan dilancarkan secara rasmi pada 3 September. Produk ini berharga 3,499 yuan ($542), tetapi hanya 3,399 yuan ketika pertama kali dilancarkan.

IQiyi akan menyediakan kumpulan pertama pengguna dengan 30 permainan bernilai 1,700 yuan secara percuma, dan kemudian melancarkan permainan percuma baru setiap bulan.

IQiyi Intelligence telah berkembang dari bahagian perkakasan pintar yang ditubuhkan oleh iQiyi pada tahun 2016. Bahagian ini memberi tumpuan kepada penyelidikan dan pengembangan VR, mesin siri pengembaraan all-in-one VR syarikat. Pada bulan Januari tahun ini, iQiyi Intelligent mengumumkan bahawa ia telah menerima ratusan juta yuan dalam pembiayaan Siri B, dan menunjukkan perkakasan yang digunakan dalam “Adventure 3”.

Adventure 3 menggunakan platform Qualcomm Snapdragon XR2 5G, yang merupakan platform XR pertama di dunia yang menggabungkan 5G dan AI. Ia dilengkapi dengan bateri 5500mA dan memori 8G+128G. Kanta menggunakan dua paparan LCD berkelajuan tinggi 2.89 inci yang disesuaikan secara berasingan dengan kadar penyegaran 90Hz. Produk ini juga boleh digunakan oleh pengguna yang memakai cermin mata.

Dari segi video, Adventure 3 menawarkan video 3D 4K dan video bacaan piksel penuh 8K. Chidomain 3 juga menampilkan iQUT Future Cinema, memberikan pengguna pengalaman layar 2.000 inci.

Pada sidang media ini, iQiyi dengan bijak mempamerkan pelbagai permainan VR seperti “Arizona Sunshine”,” Music Future: Song Project”, “Magic Garden”,” Town Restaurant”, dan VR Driving School.

Baru-baru ini, banyak syarikat VR/AR telah mengumumkan penyelesaian pusingan pembiayaan atau pelancaran produk baru. Dalam tiga bulan pertama pelancaran Oculus Quest 2 all-in-one, Facebook telah menjual hampir 3 juta unit, menurut data IDC. Pada 30 Ogos, Pico, pengeluar alat dengar VR utama, mengesahkan bahawa ia diperoleh oleh ByteDance.

Lihat juga:Pembuat alat dengar VR Pico mengesahkan pemerolehan oleh ByteDance