Insta360 mengeluarkan pautan webcam AI

Jenama Kamera ShenzhenInsta360 merilis webcam AI bernama Link pada 2 Agustus, dengan fokus pada kualiti gambar definisi tinggi 4K dan kemampuan AI yang kaya untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk persidangan video dan siaran langsung, berharga 1,798 yuan ($266).

Dilengkapi dengan sensor 1/2 inci, Link menyokong resolusi definisi ultra tinggi 4K untuk penstriman video 30fps, dengan kualiti gambar yang jelas dan terperinci. Link juga mempunyai prestasi cahaya gelap yang lebih kuat, yang membolehkannya memberikan gambaran yang jelas walaupun dalam cahaya rendah atau pemandangan yang kompleks.

Dalam persekitaran cahaya terang atau latar belakang, Link membolehkan mod HDR dengan julat dinamik yang lebih tinggi, mengekalkan lebih banyak perincian di kawasan sorotan atau bayangan. Pengguna boleh menggunakan pengawal pautan perisian klien untuk memperibadikan kesan video seperti tetapan parameter dan pratonton skrin.

Pautan Insta360 (Kredit gambar: Insta360)

Link juga dapat memberi tumpuan secara automatik dengan cepat, tanpa mengira jarak pengguna, memastikan kejelasan dan menyesuaikan pendedahan secara automatik untuk menjadikan warna gambar lebih tepat.

Dengan algoritma AI yang kuat dan gimbal tiga paksi yang fleksibel, lensa Link menggunakan penjejakan AI untuk mengikuti pergerakan pengguna, ditambah dengan teknologi komposisi automatik untuk memastikan mereka berpusat dengan sempurna sepanjang masa tanpa mengganggu mesyuarat untuk operasi manual. Pada masa yang sama, pengguna juga boleh menggunakan tiga isyarat mudah untuk penjejakan watak, suis mod papan putih, dan zoom skrin sehingga empat kali.

Pautan Insta360 (Kredit gambar: Insta360)

Oleh kerana persidangan video menjadi lebih kerap dan permintaan untuk video menjadi semakin pelbagai, Link mengintegrasikan pelbagai mod seperti peningkatan papan putih, skrin menegak tanpa kehilangan, dan overhead automatik, yang secara komprehensif memperluas batas pemandangan kamera web.

Lihat juga:Kamera versi 360 inci 1 inci Insta360 ONE RS debut

Sejak wabak pneumonia mahkota baru, semakin banyak syarikat, sekolah, kerajaan dan entiti lain bekerja atau belajar dari jarak jauh, dan persidangan video yang sangat fleksibel telah menjadi konfigurasi standard untuk kolaborasi yang cekap pada skala global. Pada masa ini, Link dapat digunakan dengan banyak perisian persidangan arus perdana seperti Zoom, Skype, VooV meeting, DingTalk, dan juga dapat disesuaikan dengan platform siaran langsung utama seperti Douyin dan Kuaishou.