Ince Capital menaikkan semula $700 juta

Pada hari Jumaat, firma modal teroka yang berfokus pada China Ince Capital mengumumkanMenyelesaikan penggalangan dana terbarunya sekitar $700 juta, yang merangkumi dua dana: INCE Capital Partners II, L.P. (Dana II) dan INCE Opportunity Fund, di mana INCE Capital Partners II dilanggan dengan penyelesaian akaun akhir $478 juta, melebihi sasaran penggalangan dana awal. Hingga kini, jumlah keseluruhan dana yang diuruskan oleh Ince Capital telah melebihi AS $1 bilion.

Pembiayaan Ince Capital disokong oleh beberapa institusi global terkemuka, termasuk Duke University, Carnegie Mellon University, University of Pittsburgh, Kaiser Permanent Fund, Dietrich Foundation, Public Fund, Unicorn Capital, Axiom Asia dan Siguler Guff, antara lain. Endowmen universiti, yayasan, dan dana dana telah menjadi penaja INCE Capital Partners, dan mereka semua terus menyumbang dalam INCE Capital Partners II.

Sejak penubuhannya pada 1 Julai 2019, Ince Capital telah melabur dalam 24 perniagaan yang menunjukkan potensi besar, beberapa di antaranya telah berkembang menjadi unicorn dan pemimpin industri. Ince memberi tumpuan terutamanya kepada projek pengguna, teknologi dan platform.

Projek pelaburan pengguna merangkumi jenama haiwan peliharaan pintar PETKIT, jenama makanan bayi Akita Manman, jenama pakaian Gen Z Beaster, jenama eksport pakaian kanak-kanak PatPat, jenama mainan pereka ToyCity, peruncit bergaya KK Group, dll.

Lihat juga:Syarikat data besar Zshield Inc. menerima pembiayaan Siri C yang diketuai oleh Lenovo Capital

Projek pelaburan teknologi merangkumi jenama robot pembersihan rumah Zbeetle, platform aplikasi AI Singularity System, rantaian bekalan fleksibel pakaian Feiliu Technology, syarikat teknologi perubatan Yuanxin Technology, syarikat cip optik Mindsemi, dll. Antaranya, Yuanxin Technology telah memohon untuk disenaraikan di Bursa Saham Hong Kong (Bursa Saham Hong Kong).

Ince telah melabur dalam pelbagai projek berasaskan platform, termasuk e-dagang makanan segar masyarakat NiceTuan, platform e-dagang berasaskan keahlian BlackUnique, dan platform pertukaran barang mewah terpakai Fanghu.

Ince Capital mengatakan bahawa dari peringkat awal hingga tempoh pengembangan, ia akan terus fokus pada pelaburan dalam teknologi, Internet dan projek pengguna. Ia diuruskan oleh rakan pengasas JP Gan, Hu Bin, Stella Zhou dan Paul Keung dan kini mempunyai pejabat di Shanghai, Beijing, Hong Kong dan Amerika Syarikat.