Inbesen, pembekal cip isyarat campuran analog, menerima pusingan pembiayaan A +

Inbison, pembekal cip isyarat campuran analog, mengumumkan pada 8 Julai bahawa ia telah menyelesaikan pusingan pembiayaan A + bernilai hampir 100 juta yuan (AS $14.9 juta), yang diketuai oleh Jinhua Fund dan Fire Rock Capital. Dana ini akan digunakan untuk mempercepatkan pembangunan produk, pengambilan bakat, penambahbaikan rantaian bekalan dan pelaksanaan sistem kawalan kualiti.

Ditubuhkan pada tahun 2019, Inbesen adalah pembekal cip isyarat campuran analog berprestasi tinggi. Pasukan teras berasal dari syarikat terkenal seperti Intel, Infineon, dan Qualcomm. Kurang dari tiga tahun selepas penubuhannya, Imbison telah melancarkan beberapa produk berprestasi tinggi untuk komunikasi kuasa, modul sensor dan bidang lain.

Dengan perkembangan pesat kenderaan tenaga baru, sel fotovoltaik, dan Internet of Things, permintaan untuk rantai isyarat berprestasi tinggi dan produk pengurusan kuasa dalam banyak bidang seperti penginderaan, komunikasi, dan bekalan kuasa semakin meningkat. Menurut agensi statistik pihak ketiga, China adalah pasaran cip analog terpenting di dunia, menyumbang lebih dari 50%, dan kadar pertumbuhannya jauh lebih tinggi daripada pasaran cip analog global secara keseluruhan.

Lihat juga:Pembangun infrastruktur data Timeplus memastikan pembiayaan peringkat benih

Imbison hanya mengambil masa dua tahun dari penubuhannya hingga pengeluaran besar-besaran puluhan juta cip, yang menunjukkan kekuatan teknikal dan kecekapan pasukan. Menantikan masa depan, Inbison akan mempercepat penggunaannya dalam bidang tenaga baru, sensor baru, dan kereta, dan terus fokus pada inovasi teknologi bebas.