Huawei dan Bolton Technology menandatangani memorandum persefahaman mengenai kerjasama 3D dengan mata kasar

ChinaStarMarket.cnIa dilaporkan pada hari Selasa bahawa Huawei dan Wuxi Bolton Technology Co., Ltd. menandatangani perjanjian kerjasama ketika Wuxi Metaverse Innovation Alliance ditubuhkan. Di samping itu, kedua-dua pihak telah bekerjasama dalam bidang pembinaan lombong pintar dan aplikasi 3D mata kasar. Di masa depan, sistem pengangkutan pintar Bolton Technology, teknologi tanpa pemandu, dan peralatan 3D mata kasar Sapce1 akan memberikan sokongan untuk perniagaan perlombongan terbuka Huawei.

Bolton Technology berkata, “Kerjasama saat ini hanya dalam bentuk memorandum, tetapi kami akan bekerjasama dengan Huawei dalam bidang CNC pintar industri seperti aplikasi teknologi 3D mata kasar dan pembinaan lombong pintar. Kami akan menyediakan peralatan perkakasan dan sokongan teknikal untuk pengkomersialan, dan bekerjasama dengan Huawei. Bersama mengembangkan senario aplikasi kandungan tertentu.”

Maklumat orang ramai mengingatkan bahawa Teknologi Bolton terutama terlibat dalam Internet industri (perkhidmatan tumpukan penuh untuk pengangkutan pintar bahan pukal) dan Internet mudah alih. Syarikat ini menggunakan teknologi maklumat generasi baru seperti pengkomputeran awan, data besar, Internet of Things, dan kecerdasan buatan untuk menyediakan pelanggan dengan sumber mineral dan bahan pukal lain di sekitar senario industri seperti perlombongan terbuka, perlombongan bawah tanah, peleburan keluli, agregat kerikil, dan pelabuhan kargo pukal. Penyelesaian pengangkutan tanpa pemandu. Menyediakan perkhidmatan timbunan penuh untuk pengangkutan pintar bahan pukal industri.

Lihat juga:Huawei menyesuaikan pengurusan, Ding Yun melantik presiden BG korporat

Laporan Bolton Technology untuk suku ketiga 2021 menunjukkan bahawa pendapatan suku tahunannya adalah 1.972 bilion yuan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 1.03%. Keuntungan bersih yang dapat diagihkan kepada pemilik syarikat induk adalah 333 juta yuan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 5.39%. Akhirnya, keuntungan bukan bersih ditolak sebanyak 324 juta yuan, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 4.33%.