HUAWEI CLOUD melancarkan 15 perkhidmatan inovatif dan dua kerangka kerjasama rakan kongsi utama

Pada…Persidangan Rakan Kongsi dan Pemaju HuaweiPada hari Rabu, HUAWEI CLOUD melancarkan 15 perkhidmatan inovatif dan dua rangka kerja kerjasama rakan kongsi utama, GoCloud dan GrowCloud. Persidangan ini juga menandakan pelancaran Huawei Developer Contest, acara utama ICT Huawei.

Ketua Pegawai Eksekutif HUAWEI CLOUD Zhang Pingan mengatakan dalam ucaptama, “Ketika perusahaan menyelam ke digitalisasi, penerapan SaaS meningkat di seluruh industri. Dalam dekad yang akan datang, kita menuju ke dekad keemasan SaaS. HUAWEI CLOUD menawarkan segalanya sebagai perkhidmatan. Kami berusaha untuk membina [perkhidmatan] awan terbaik untuk membawa SaaS ke industri dengan lebih cepat. Dengan terus menginovasikan perkhidmatan awan dan bekerjasama rapat dengan rakan kongsi dan pemaju, kami berharap dapat menyalakan percikan inovasi dan menerangi masa depan bersama. “

Ketua Pegawai Eksekutif Huawei Cloud Zhang Pingan (Sumber gambar: Huawei)

15 perkhidmatan inovatif termasuk kepakaran sebagai perkhidmatan, teknologi sebagai perkhidmatan dan infrastruktur sebagai perkhidmatan. Mereka merangkumi lima perkhidmatan aPaaS untuk industri, kerajaan, pemanasan, lombong arang batu dan pendidikan; Dua perkhidmatan teras aPaaS: KooMessage untuk aplikasi pemesejan media kaya sehenti dan KooMap untuk imej awan kembar digital; Dan kedai awan baru KooGallery.

Zhang juga mengumumkan pelbagai perkhidmatan baru untuk saluran paip tadbir urus data DataArts dan tiga saluran paip lain. Paip tersebut termasuk perkhidmatan manusia maya untuk kandungan digital MetaStudio, ModelBox (kerangka pengembangan aplikasi AI) untuk pengembangan ModelArts AI, dan CodeArts IDE untuk saluran pengembangan perisian DevCloud.

Dua kerangka kerja kerjasama, GoCloud dan GrowCloud, juga diumumkan, yang bertujuan untuk membantu rakan kongsi meningkatkan daya saing dan memperluas akses pasaran. Matlamat GoCloud adalah untuk memupuk daya saing rakan kongsi sambil membantu rakan kongsi menggunakan HUAWEI CLOUD untuk membina penyelesaian dan perkhidmatan yang kuat yang memberikan nilai yang lebih besar kepada pelanggan. GrowCloud bertujuan untuk membantu rakan kongsi memperluas jangkauan pelanggan dan mempercepat pertumbuhan penjualan untuk memberi manfaat kepada kedua-dua pihak.

Ketua Pegawai Eksekutif Huawei Cloud Zhang Pingan (Sumber gambar: Huawei)

Pada masa ini, HUAWEI CLOUD mempunyai lebih daripada 38,000 rakan kongsi, lebih daripada 3.02 juta pemaju, dan lebih daripada 7.400 produk pasaran yang dikeluarkan oleh rakan kongsi. Sebagai asas awan pintar, HUAWEI CLOUD bekerjasama dengan ekosistem seperti Kunpeng, Ascend, HarmonyOS dan Huawei Mobile Services (HMS) untuk menyokong ekosistem pemaju. Matlamat HUAWEI CLOUD tahun ini adalah untuk menarik lebih daripada 1.4 juta pembangun dan merancang untuk memperkasakan 5 juta pembangun secara keseluruhan.

Pertandingan Pembangun Huawei dengan tema “Spark Unlimited” dilancarkan secara rasmi pada persidangan tersebut. Sebagai acara teratas Huawei untuk ICT, Huawei Developer Competition telah menubuhkan trek berasaskan awan dan trek industri, merangkumi enam wilayah di dunia, dan menyediakan kumpulan hadiah 5 juta yuan (744,500 dolar AS).

Selepas persidangan itu, Huawei menerima lawatan berkumpulan. Pandaily dan media tempatan lain mengemukakan beberapa soalan mengenai kerangka kerja kerjasama.

Tidak stabil: Pertumbuhan domestik HUAWEI CLOUD kukuh. Adakah syarikat juga mempertimbangkan untuk mengambil perniagaan di luar negara, dan apakah rancangan untuk pengantarabangsaan dalam tempoh tiga hingga lima tahun akan datang?

Shi Jacques (Presiden Perkhidmatan Pemasaran dan Penjualan Global HUAWEI CLOUD): HUAWEI CLOUD berhasrat untuk menjadi penyedia perkhidmatan awan terbaik di dunia. Pada tahun lalu, kami telah menubuhkan perniagaan di empat wilayah utama, termasuk Asia Pasifik, Amerika Latin, dan China. Pada masa ini, kami mempunyai 27 wilayah, 65 kawasan yang tersedia, dan lebih daripada 2,500 nod rangkaian pengedaran kandungan (CDN), yang melayani pelanggan dan rakan kongsi di lebih daripada 170 negara dan wilayah di seluruh dunia. HUAWEI CLOUD telah memperluas pasaran luar negara dan telah mengumpulkan banyak pengalaman di kawasan itu. Sejak 2018, kami telah mengerahkan wilayah di Hong Kong, Singapura dan Malaysia. Pada bulan September tahun ini, kawasan baru kami di Indonesia akan dimasukkan ke dalam perkhidmatan. Pada masa yang sama, kami akan menggunakan perkhidmatan pengambilan data kami di negara-negara seperti Filipina, Vietnam, India, Jepun dan Korea Selatan.

Hari ini, Ketua Pegawai Eksekutif kami, Encik Zhang, memperkenalkan perkhidmatan awan peringkat infrastruktur, rangkaian KooVerse global. Di masa depan, dengan fokus pada rancangan pembinaan rangkaian bersepadu global, kami akan mengambil inisiatif untuk melabur lebih jauh dalam infrastruktur awan untuk memberikan perkhidmatan kepada lebih banyak negara dan wilayah. Akhir tahun ini, kami akan menubuhkan wilayah di Ireland, Turki dan negara-negara lain. Kemudian, kami akan meneroka pilihan lain, seperti Arab Saudi, Filipina, Mesir, Switzerland, dan lain-lain. Ringkasnya, HUAWEI CLOUD sentiasa bertekad untuk menjadi penyedia perkhidmatan awan terbaik di dunia. Dalam tiga hingga lima tahun ke depan, kami secara beransur-ansur akan meningkatkan susun atur antarabangsa dan promosi perniagaan.

Surat khabar: Saya telah mengikuti topik barisan pengeluaran kandungan digital dan teks digital yang telah dibincangkan oleh Huawei hari ini. Syarikat anda belum mengumumkan strategi meta-alam semesta yang lengkap, jadi adakah anda ingin berkongsi sesuatu yang berkaitan dengan ini dengan kami? Di samping itu, adakah pelancaran teks digital bermaksud bahawa Huawei meningkatkan pelaburannya di alam semesta meta? Terdapat banyak jenis aksara angka di pasaran hari ini. Saya ingin tahu apa kelebihan anda, atau adakah anda akan menghadapi situasi yang agak janggal selepas pelancaran?

Zhang Yuxin (CTO HUAWEI CLOUD): Secara global, konsep meta-alam semesta telah meletup sejak tahun lalu, dan saya rasa ini sebahagiannya disebabkan oleh aksi publisiti. Huawei berasaskan teknologi, jadi kami tidak berminat dengan gembar-gembur teknologi. Apa yang kita pedulikan adalah sama ada kita dapat memahami intipati di sebalik gembar-gembur dan memahami asas teknikal melalui pemikiran kita sendiri.

Kami mempunyai banyak peningkatan teknologi untuk diselesaikan. Pada persidangan ini, kami meningkatkan lagi perkhidmatan kami berdasarkan barisan pengeluaran kandungan digital kami dan MetaStudio, terutamanya di sekitar watak digital, menyokong aplikasi dalam konsert maya, persidangan, kolaborasi pejabat, pengeluaran industri, kembar digital industri, dan banyak lagi.

Tujuan kajian kami terhadap watak angka adalah untuk membantu menaikkan domain dan menurunkan ambang domain. Pada masa ini, sama ada penggunaan sumber atau interaksi masa nyata, keperluan teknikal adalah tinggi.

Lihat juga:Huawei Cloud menubuhkan anak syarikat baru di Beijing dengan modal berdaftar AS $16 juta