Hoosun melengkapkan pembiayaan Siri D

Beribu pejabat di Shanghai, Hoosun adalah syarikat penyelidikan dan pengembangan peranti pintar. Ia diumumkan pada 12 JulaiPusingan D pembiayaan bernilai ratusan juta yuan telah selesaiPada pusingan ini, Oriental Wealth Capital, Hefei Industrial Investment Group, Huajin Avenue Investment, Changzhou Jingu, Core Group, Gage Financial Joint Investment, dan Yinghun Capital berperanan sebagai penasihat kewangan.

Ditubuhkan pada tahun 2012, Hoosun memfokuskan pada tiga perniagaan teras: R&D dan pembuatan peralatan kelas atas, penyelesaian lini pengeluaran pintar, dan sistem kawalan pintar lini pengeluaran. Perniagaannya melibatkan bahan serbuk mikro-nano dalam bidang utama seperti nikel tinggi ternary untuk bateri litium, lithium ferrous fosfat, dan anod grafit.

Syarikat ini mempunyai pangkalan pembuatan peralatan di Taicang dan pangkalan pembuatan sistem di Changzhou. Hoosun Intelligent Core Team mempunyai pengalaman hampir 20 tahun dalam penyelidikan dan pengembangan peralatan pintar dan teknologi lini pengeluaran pintar. Pasukan R&D syarikat mengumpulkan pakar dari China dan Jerman dalam bidang reka bentuk mekanikal, kawalan pintar, dan Internet of Things.

Hoosun telah menguasai teknologi teras penyebaran fizikal dan pengisaran nanomaterial di bawah 50 nanometer, memulakan perindustrian nanomaterial dengan kecekapan tinggi, kemurnian tinggi, dan kos rendah, dan mengembangkan pengganti peralatan utama yang dilokalkan. Syarikat ini memberi tumpuan kepada peralatan, proses, dan formula untuk penyediaan nanomaterials untuk membantu pelanggan merealisasikan peralihan dari “sampel” makmal ke “komoditi” industri.

Lihat juga:Autowise.ai menerima pusingan pembiayaan B2 bernilai hampir $30 juta

Li Yuanlin, Ketua dan Pengurus Besar Haoxing, berbicara mengenai usaha syarikat: “Haoxing akan meningkatkan pelaburan R&D di masa depan, dan terus berkomitmen untuk terobosan teknologi utama dalam peralatan teras dalam bidang bahan mikro dan nano dan jalan proses pemprosesan bahan. Pada masa yang sama, ia akan menghasilkan bahan dan peralatan baru. Penggantian domestik berada di barisan hadapan.”