Honor mendahului bahagian pasaran telefon pintar China untuk pertama kalinya

Syarikat Penyelidikan Pasaran TeknologiIDC mengeluarkan laporan penjejakan telefon bimbit suku tahunan29 Julai. Pada suku kedua 2022, pasaran telefon pintar China menghantar sekitar 67.2 juta unit, penurunan dari tahun ke tahun sebanyak 14.7%. Pada separuh pertama tahun ini, pasaran telefon pintar domestik menghantar kira-kira 140 juta unit, penurunan dari tahun ke tahun sebanyak 14.4%. Penghantaran domestik produk skrin lipat pada separuh pertama tahun ini melebihi 1.1 juta unit, peningkatan dari tahun ke tahun sekitar 70%.

Honor 70 Pro (Kredit gambar: Honor)

Honor menduduki tempat pertama dalam penghantaran semasa Q2 di pasaran China. Didorong oleh penyenaraian Honor 70 yang baru, Honor mengekalkan momentum pertumbuhan yang tinggi. Produk telefon bimbit peringkat permulaan seperti siri Changwan 30 dan Play 6, serta produk telefon bimbit mewah seperti siri Magic 4 dalam barisan produk lain, membantu Honor terus mengembangkan bahagian pasarannya.

Lihat juga:Kehormatan untuk melancarkan produk di Berlin IFA 2022

Vivo menduduki tempat kedua dengan pangsa pasar 19.1 peratus, juga meningkat dari suku pertama. Berkat prestasi positif produk unggulan iQOO di pasaran dalam talian pada bulan Jun dan pengiktirafan tinggi terhadap pasaran dalam talian dan luar talian vivo X baru, vivo mencapai bahagian pasaran kelas atas tertinggi pada Q2 pada tahun lalu.

Honor X40i (sumber gambar: Honor)

OPPO menghantar lebih daripada 2 juta produk popularnya, seperti Renault 8 dan A57, pada suku kedua. Khususnya, Renault 8 membantu OPPO mengekalkan kedudukan utamanya di pasaran pertengahan China ($200-400, tidak termasuk cukai) pada Q2.

Akhirnya, Xiaomi menghantar sekitar 10.5 juta unit pada suku kedua. Sejak Mei, ketika pasaran meningkat dan musim promosi semakin hampir, Redmi K dan Redmi Note telah menjadi kekuatan utama Xiaomi. Di samping itu, strategi promosi semasa festival membeli-belah 6.18 juga mendorong penjualan Xiaomi 12 dalam julat harga mewah. Berbanding dengan suku pertama, bahagian pasaran Xiaomi meningkat.