Honor dan Microsoft mempererat kerjasama strategik, Honor MagicBook V14 akan dilancarkan tidak lama lagi

Pembuat telefon pintar China Honor dan gergasi teknologi AS MicrosoftMengumumkan pada hari Khamis bahawa mereka akan memperluas perkongsian merekaKerana mereka mengejar pengalaman yang lebih inovatif untuk pengguna akhir. Kedua-dua syarikat akan bekerjasama dalam aplikasi awan Microsoft, pengkomputeran peribadi dan mudah alih, dan teknologi lain. Mereka juga akan bersama-sama mempromosikan pengembangan strategi persatuan pemandangan penuh “1 + 8 + N” ke pasaran global.

Honor sebelum ini merupakan anak syarikat syarikat telekomunikasi terkemuka China, Huawei sebelum mengumumkan beroperasi secara bebas pada November tahun lalu. Strategi “1 + 8 + N” yang dihormati meletakkan telefon pintar sebagai teras pengalaman pelanggan. Lapan kategori peranti terbina dalam dan pelbagai produk sokongan rakan kongsi membina ekosistem pintar, mudah alih, dan saling berkaitan untuk pengguna global. Strategi ini melengkapkan pandangan dunia “Smart Cloud + Smart Edge” Microsoft, yang membolehkan kedua-dua syarikat mewujudkan asas yang kukuh untuk kerjasama strategik.

Menurut memorandum kerjasama strategik yang ditandatangani oleh kedua-dua syarikat, Honor akan menggunakan perkhidmatan suara AI dan terjemahan AI berdasarkan Microsoft Azure. Perkhidmatan ini akan digunakan untuk menyokong aplikasi seperti pembantu pintar kehormatan YOYO, pejabat kolaboratif, perjalanan pintar, perkhidmatan kehidupan, dan terjemahan pintar. Microsoft juga akan bekerjasama dengan Honor dalam pengkomputeran mudah alih, PC dan aplikasi produktiviti. Sumber Microsoft, kemahiran teknikal dan jangkauan global juga akan memberikan sokongan yang kuat untuk pengembangan global Honor.

Lihat juga:Kehormatan mengeluarkan Magic3 yang dilengkapi dengan cip Qualcomm Snapdragon 888+

“Laptop Honor MagicBook V14 akan menjadi komputer pertama di dunia dengan Windows 11 yang telah dipasang sebelumnya dan akan dilancarkan pada 26 September,” kata Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Honor George Zhao pada majlis menandatangani perjanjian itu. Produk seperti Honor MagicBok 16 dan 16 pro, pad dan skrin pintar juga akan dilancarkan pada hari yang sama. Pada bulan Julai, bahagian pasaran Honor Notebook di China telah pulih kepada 6.6%.

Hou Yang, naib presiden korporat dan ketua dan CEO Microsoft GCR, mengatakan: “Microsoft berharap dapat mempercepat pengembangan bersepadu perisian dan perkakasan pintar dengan terus memperdalam dan memperluas kerjasama strategik kami dengan Honor, dan membawa pengalaman yang lebih kaya kepada pengguna akhir.”