Hichain Logistics bekerjasama dengan Tencent Cloud dan Digitforce dalam rantaian bekalan SaaS

Hichain Logistics, sebuah syarikat pengangkutan dan pergudangan industri teknologi China, mengumumkan pada tengah hari JumaatTelah menandatangani perjanjian kerjasama dengan Tencent Cloud dan Digitforce, penyedia penyelesaian digital perusahaan. Ketiga-tiga pihak akan bersama-sama membina platform perkhidmatan perisian-sebagai-perkhidmatan (SaaS) Internet menegak pertama dalam bidang rantaian bekalan.

Menurut pengumuman itu, ketiga-tiga pihak juga akan melakukan kerjasama dalam projek peningkatan industri.

Pertama sekali, ketiga-tiga pihak akan bekerjasama untuk membina platform SaaS untuk rantaian bekalan pembuatan. Tencent Cloud menyediakan teknologi platform teknologi asas untuk Hichain Logistics, termasuk komponen produk asas seperti pengkomputeran awan, data besar, dan AI. Digitforce menyediakan sokongan teknikal untuk pusat pengurusan data dan rantaian bekalan pintar.

Kedua, untuk reka bentuk peringkat tinggi dan pembinaan ekologi seluruh rantaian, ketiga-tiga pihak akan bersama-sama memperkukuhkan kerjasama dalam teknologi dan sumber daya. Rangkaian ini pada mulanya akan merangkumi kerjasama dengan Pangkalan Industri Awan Tencent, dan pembinaan bersama dan operasi platform Internet industri serantau.

Lihat juga:CATL dan Tencent Cloud mencapai kerjasama strategik untuk membina asas inovasi AI

Ketiga, dengan bantuan blockchain Tencent, NFT dan teknologi lain, Xichai Logistics akan membina platform pengurusan aset digital.

Secara keseluruhannya, kerjasama tiga pihak ini akan memudahkan pengurusan penyelesaian rantaian bekalan termasuk pengangkutan, pergudangan, hal ehwal kastam dan penghantaran barang antarabangsa bagi bahan mentah, produk dan alat ganti. Ia juga akan membantu mencapai integrasi sumber, pengaturan operasi, kerja kolaboratif dan pemantauan data. Ketepatan dan kecekapan kerja akan ditingkatkan, dan syarikat akan berubah menjadi syarikat berasaskan teknologi dan platform.