Hengteng Networks bekerjasama dengan Tencent

Pada hari Isnin, penyedia perkhidmatan dan aplikasi Internet China Hengteng Networks mengumumkanRancangan untuk bekerjasama dengan Tencent, salah satu penyedia perkhidmatan Internet bersepadu terbesar di China. Di bawah perjanjian itu, kedua-dua syarikat akan memfokuskan usaha mereka pada industri permainan, terutama pengembangan dan operasi permainan.

Shenzhen Jingxiu Network Technology Co., Ltd., anak syarikat Hengteng Networks, akan bersama-sama mengembangkan permainan, menerbitkan permainan, dan menguruskan hak harta intelek (IP) produk yang diterbitkan dengan Tencent.

Tencent dan Hengteng Networks menandatangani perjanjian pada April tahun lepas, dan kedua-dua pihak berkongsi sumber hak cipta untuk filem dan siri TV.

Tencent, yang memiliki hak untuk banyak permainan paling berjaya di dunia, seperti League of Legends, Glory of Kings dan Peace Games, akan menyokong rangkaian Hengteng di beberapa bidang teras industri permainan. Langkah ini akan membantu mengembangkan jangkauan rangkaian Hengteng, juga membantu mengekalkan pengguna, dan meningkatkan kesetiaan mereka kepada syarikat dan produk permainannya. Perjanjian itu juga akan menarik pengguna baru dan memperluas aliran pendapatan melalui pengalaman hiburan yang lebih pelbagai dan mengasyikkan.

Di samping itu, kerjasama itu juga membolehkan pasukan teknikal Hengteng Networks meningkatkan lagi kekuatan syarikat melalui komunikasi mendalam dengan pasukan penyelidikan teratas Tencent. Perkongsian maklumat teknikal juga harus membantu Hengteng menarik lebih banyak bakat.

Lihat juga:Evergrande Group menjual Hengteng Networks Holdings dengan harga AS $92 juta, Tencent menjadi pemegang saham terbesar

Hengteng Networks adalah syarikat domestik pertama yang menyediakan perkhidmatan media streaming filem dan televisyen berbayar tulen. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, ia telah melancarkan filem hit termasuk  Hai ibu,  Bunga merah kecil  Dan  Bandar namaCity in Quebec CanadaDi samping itu, jumlah pelanggan berbayar platform media streamingnya Pumpkin Pictures juga meningkat dengan ketara.

Pada 30 Jun 2021, jumlah ahli berdaftar Pumpkin Pictures mencapai 61.94 juta, dan jumlah pelanggan berbayar terkumpul mencapai 24.62 juta.