Hello Inc., yang disokong oleh Alibaba, menyelesaikan pusingan pembiayaan baru

Menurut sumber yang relevan dari institusi pelaburan, Hello Inc., platform perjalanan mudah alih bersepadu, akan menyelesaikan pusingan pembiayaan baru, dan penilaiannya akan lebih tinggi daripada sebelumnyaTeknologi SinaDilaporkan pada hari Khamis.

Pada bulan April, Hello Inc. mengemukakan prospektus kepada SEC AS sebagai sebahagian daripada rancangan untuk disenaraikan di Nasdaq. Pada bulan Julai tahun ini, syarikat itu mengumumkan bahawa, selepas pertimbangan yang sewajarnya,Syarikat telah memutuskan untuk menarik balik permohonan IPOSuruhanjaya Sekuriti dan Bursa.

Laporan berita baru-baru ini mendakwa bahawa Hello Inc sedang mencari pembiayaan dengan menurunkan penilaiannya.

Namun, sumber yang dekat dengan institusi pelaburan mengatakan bahawa Hello Inc akan menyelesaikan pusingan pendanaan baru pada tahap penilaian yang lebih tinggi. Menurut sumber itu, nilai lebih tinggi itu disebabkan perkembangan pesat pelbagai perniagaan Hello Inc.

Prospektus syarikat menunjukkan bahawa Hello Inc. terutamanya menyediakan perkhidmatan perjalanan mudah alih dan perkhidmatan tempatan yang baru muncul. Perkhidmatan mobiliti terutamanya merujuk kepada rangkaian perkongsian kenderaan dua roda, iaitu Hellobike dan Hello Motor, dan perkhidmatan perjalanan, termasuk perjalanan Hello. Pada masa yang sama, perkhidmatan tempatan syarikat yang baru muncul terutamanya merangkumi kenderaan elektrik Haro dan pertukaran kuasa Xiaoha yang dilancarkan oleh syarikat dengan kerjasama Modern Ampere Technology Co., Ltd. dan Ant Group.

Lihat juga:Pengawal selia China memperkuat pengawasan basikal bersama dan syarikat penyewaan bank kuasa, termasuk Meituan

Maklumat awam menunjukkan bahawa Hello Inc. menerima dua rangsangan pembiayaan pada pertengahan 2020 dan Mac 2021, masing-masing bernilai AS $235 juta dan AS $240 juta.

Pada bulan Julai tahun ini, perniagaan pertukaran kuasa Xiaoha bank menyelesaikan pembiayaan ratusan juta yuan, dengan Dana Pembangunan Tanah Air Greater Bay Area, Grain Valley, dan Muhua Capital berperanan sebagai pelabur.