Great Wall Motor Tank 300 SUV dilancarkan di Arab Saudi

3 Julai,Great Wall Motors mengadakan acara pelancaran di Riyadh, Arab Saudi, mengumumkan pelancaran kenderaan off-road Tank 300 di Arab Saudi, manakala Tank 500 juga dipamerkan. Ini adalah kali pertama jenama kereta kebal dipasarkan di luar negara.

Great Wall Motors dan peniaga tempatan tempatan telah bekerjasama sejak 2017, dan kedua-dua pihak telah bekerjasama untuk membentuk semula kesan penduduk negara itu terhadap jenama kereta China. Di masa depan, Great Wall Motors akan meningkatkan model operasi pengguna jenama tangki untuk pasaran Saudi, dan bersama-sama mengembangkan jenama tangki dengan pengguna global melalui teknologi Internet.

Menurut data pasaran, CAGR Great Wall Motors mencapai 204% dari 2018 hingga 2021, menduduki tempat pertama di antara jenama China di pasaran Saudi, dan bahagian pasaran SUV Great Wall Motors dan GWM pickup melebihi 5%.

Lihat juga:Great Wall Motors melancarkan jenama kenderaan penumpang sel bahan bakar sendiri

Dalam dua tahun kebelakangan ini, berkat kejayaan pengembangan model strategik global generasi ketiga seperti Haval H6, Haval JOLION, POER, dan Haval Big Dog, penjualan Great Wall Motors di luar negara telah meningkat dengan ketara.

(Sumber: Great Wall Motors)

Hingga kini, produk global Great Wall Motors berdasarkan tiga jenama teknologi utama telah memasuki puluhan negara dan wilayah. Di pasaran yang menguntungkan seperti Arab Saudi, Afrika Selatan, Australia, New Zealand, dan Chile, Great Wall Motors mempercepat pelancaran produknya pada skala global.

Pada 8 Jun, Great Wall Motors mengeluarkan data pengeluaran dan penjualan untuk Mei 2022. Pada bulan Mei tahun ini, Great Wall Motors menjual 80062 kereta baru, meningkat 48.9% dari bulan sebelumnya. Antaranya, 12,317 kenderaan dijual di luar negara, meningkat 59.3% dari bulan sebelumnya. Dengan penyambungan semula kerja dan pengeluaran dalam rantaian bekalan, masalah bekalan alat ganti telah berkurang dengan ketara, dan penjualan bulanan Great Wall Motors terus meningkat.