Graffiti mengumumkan penggalangan dana, menamakan Pharrell Williams sebagai ketua pegawai jenama

Seven Seven Six (776 Management), cabang modal teroka pengasas bersama Reddit, Alexis Ohanian, membiayai pusingan pertama Doodle, koleksi 10,000 NFT di dunia Web3. Jumlah pembiayaan tidak didedahkan.

Caitlin Holloway, pengasas bersama 776 Management, akan menyertai jawatankuasa grafiti. Syarikat itu juga mengumumkan pelantikan artis Amerika Syarikat (AS), Pharrell Williams sebagai ketua pegawai jenama dan ahli lembaga pengarahnya.

Graffiti, yang dibuat oleh Evan Kester, Scott Martin dan Jordan Castro, adalah koleksi 10,000 NFT yang terdiri daripada ratusan ciri visual yang direka oleh Burning Toast, termasuk grafiti yang dilukis dengan tangan, termasuk Skelly, kucing, makhluk asing, kera dan maskot. Koleksi grafiti juga merangkumi puluhan warna kepala, kostum dan palet artis yang jarang berlaku.

Lihat juga:Galaxy merancang untuk bekerjasama dengan AlterVerse untuk mewujudkan ruang bandar langit baru

Memiliki Doodle membolehkan pengguna memilih ciri, produk, dan acara yang didorong oleh komuniti. Ini memberi peta jalan grafiti aspek kolaboratif, yang ditentukan oleh pengasas projek dan pemegang grafiti melalui DoodleBank. Doodlebank adalah peti besi komuniti dengan lebih daripada $5 juta untuk membiayai pengalaman tersebut.