Foto SUV bersaiz sederhana Xiaopeng Motors baru bocor, mendedahkan sistem lidar dan penggantungan udara

Blogger kereta Da Bao Zili baru-baru ini mendedahkan sekumpulan foto dalaman SUV bersaiz sederhana baru Xiaopeng, yang menunjukkan bahawa kereta baru itu mungkin merupakan model keempat syarikat yang dihasilkan secara besar-besaran. Ia dilaporkan akan dihasilkan pada platform sama dengan Xiaopeng P7 dan dijangka memasuki pasaran pada 2022.

Dilihat dari foto yang bocor, roda kemudi kereta baru menggunakan reka bentuk yang sama dengan Xiaopeng P7. Keseluruhan konsol tengah nampaknya berjalan dari sisi pemandu ke bahagian depan tempat duduk penumpang, yang berbeza dengan reka bentuk Xiaopeng P7, P5, dan G3i semasa. berbeza.

(Sumber: Auto Blogger Da Bao Self-Support)

Tempat duduk kereta baru dipadankan dengan warna coklat gelap, memancarkan rasa mewah.

Menurut laporan, kereta baru menggunakan kamera tiga mata dan tidak ada kamera di fender badan. Terdapat dua lubang yang tidak teratur di kaca depan, yang mungkin dikhaskan untuk lidar atau peralatan lain.

Di bahagian luar kereta baru, SUV ini masih menggunakan reka bentuk lampu depan yang terpisah, mirip dengan Xiaopeng P7 dan G3i, dengan jalur cahaya yang menembus bahagian depan kereta dan bahagian bawah sebagai sumber pencahayaan utama. Namun, tidak seperti P7, kereta baru mempunyai bahagian depan yang lebih tinggi.

Lihat juga:Kumpulan pertama kereta elektrik pintar P7 Xiaopeng dihantar ke Norway

Xiaopeng mengatakan bahawa kereta baru itu akan menjadi SUV sederhana hingga besar, serupa dengan NIO ES6, dan ruang dalamannya akan setanding dengan BMW X5. Kereta baru akan dihasilkan menggunakan Smart Electric Platform Architecture (SEPA) seperti P7, dan jarak roda maksimum akan setinggi 3100mm.

Dari segi konfigurasi, Xiaopeng merancang untuk melengkapkan kereta baru dengan sistem pemanduan autonomi yang lebih maju, dengan dua lidar utama, menyokong XPILOT 4.0 dan NVIDIA DRIVE Orin.

Di samping itu, kereta baru dilaporkan akan ditingkatkan dari segi teknologi kenderaan, termasuk penggunaan teknologi pengecasan super voltan ultra tinggi untuk memendekkan masa pengecasan, dan dijangka dilengkapi dengan sistem suspensi udara.