Foto pengintip menunjukkan Mini Pure EV baru Geely

Beberapa media CinaMenurut laporan pada 18 Ogos, satu siri gambar yang kelihatan menunjukkan kenderaan elektrik tulen mini Geely baru telah didedahkan kepada orang ramai. Kereta baru akan berada di bawah jenama Geometri dan dijangka dilancarkan secara rasmi pada tahun 2023. Pesaing akan menjadi kereta mini elektrik tulen, seperti Wuling Hongguang mini EV.

(Kredit gambar: Autohome)

Dilihat dari foto, penampilan kereta baru masih akan menggunakan penampilan kotak, sementara wajah depan akan menggunakan reka bentuk lampu bulat. Di samping itu, garis-garis yang membonjol di hud dan bentuk persegi di bahagian belakang nampaknya memberi kekuatan kepada kenderaan.

Dari segi dalaman, dapat dilihat dengan jelas pada roda kemudi bahawa kereta baru menggunakan logo jenama geometri, yang menunjukkan bahawa ia akan menjadi milik unit perniagaan itu pada masa akan datang. Roda stereng menggunakan bentuk double-spoke, dengan butang pelbagai fungsi di kedua-dua belah pihak, dan tempat duduknya terbuat dari kain tenunan.

(Kredit gambar: Autohome)

Pada masa ini, tidak ada pendedahan rasmi mengenai kemampuan kuasa kenderaan, tetapi sudah ada banyak produk elektrik tulen mini dengan jarak pelayaran lebih dari 300 kilometer. Pemerhati tertanya-tanya adakah produk Geely ini akan membawa skop yang lebih baik pada masa akan datang.

Geometri adalah jenama kereta yang dilancarkan secara rasmi oleh Geely pada tahun 2019. Sebagai jenama bebas lain di bawah Geely, Geometry komited untuk kenderaan tenaga baru elektrik tulen.

Geometri G6 (Sumber: Geometri)

Pada 18 Ogos, Geely mengeluarkan laporan kewangannya untuk separuh pertama tahun 2022. Geometri mencapai pertumbuhan pesat 293% pada separuh pertama tahun ini. Pada separuh kedua tahun ini, ia juga akan bersama-sama membina “tuan rumah pintar digital ultra-elektrik” dengan Huawei HarmonyOS dan melancarkan dua kereta baru, G6 dan M6.

Lihat juga:Geely Geometry akan menggunakan Huawei HarmonyOS dalam kereta elektrik baru

Gambar dalaman rasmi G6 juga dikeluarkan. Dilihat dari gambar, bahagian dalam kereta baru penuh dengan teknologi tetapi sederhana. Ia menggunakan skema warna biru muda dan kelabu, yang memberi orang rasa futuristik tetapi menyegarkan. Yang paling menarik ialah skrin kawalan pusat HarmonyOS 14.6 inci.

Geometri G6 Dalaman (Sumber: Geometri)