FlashEx menerima $125 juta dalam pusingan D2

Pada 30 Mac, FlashEx, sebuah syarikat permulaan logistik China yang menyediakan perkhidmatan penghantaran ekspres di bandar yang sama, mengumpulkan US $125 juta dalam fasa kedua Siri A Siri D, yang diketuai oleh Shunwei Capital, Wuyue Capital, SIG, dan Tiantu Capital, dengan Beacon Ventures sebagai penasihat kewangan.

FlashEx adalah kurir yang dapat menyampaikan segalanya dari bunga dan kek hingga kad pengenalan peribadi dan alat dalam satu bandar. Syarikat ini terkenal dengan proses pengedarannya yang cepat, dengan purata 1 minit untuk meletakkan pesanan, 10 minit untuk penghantaran pertama, dan 60 minit untuk penghantaran di bandar yang sama.

FlashEx tidak hanya mengubah kehidupan dan tabiat kerja banyak pengguna, tetapi juga mendorong perubahan dalam e-dagang, pasar raya, perubatan, kewangan dan industri lain, sehingga menarik banyak pelabur.

“Flashex menggunakan algoritma dan data besar untuk menginovasikan industri yang nampaknya tradisional di era Internet, mewujudkan pemadanan orang, barang, dan pengangkutan yang cekap pada masa dan ruang yang berbeza. Dengan peningkatan kualiti hidup dan mengejar kecekapan yang tinggi, semakin ramai pelanggan bersedia menggunakan FlashEx, penghantaran ekspres tempatan ke titik, untuk mendapatkan perkhidmatan yang paling tepat pada masanya dan berkualiti dengan premium yang kecil. Sejak kami melabur empat tahun lalu, FlashEx telah berkembang menjadi jenama penghantaran terkenal. Kemakmuran FlashEx yang berterusan dijangka, “kata Gong Ting, pengarah urusan SIG, salah satu pelabur.

Lihat juga:FlashEx, Guazi.com dan Jumei meminta dialog dengan pengawal selia mengenai pelanggaran

Dalam tempoh 7 tahun sejak penubuhannya, lebih daripada 1 juta kurir telah mengembara melalui jalan-jalan dan lorong-lorong di 222 bandar, mengendalikan penghantaran kecemasan untuk lebih daripada 100 juta pengguna.

Cheng Tian, rakan kongsi Shunwei Capital, berhujah bahawa Shunwei sentiasa optimis mengenai syarikat-syarikat cemerlang yang dapat menyelesaikan masalah pengguna bawah, meningkatkan kecekapan sosial, dan tanggungjawab sosial bahu.

FlashEx pasti salah satu daripadanya.

Lebih daripada 4 juta kurir telah mendaftar di platform takeaway, dan lebih daripada 1 juta orang menerima pesanan setiap hari. Pendapatan tahunan kurir sepenuh masa adalah antara 100,000 hingga 200,000 yuan.

Sebagai penasihat kewangan, Beacon Capital yakin dengan potensi pembangunan FlashEx dalam pelbagai bidang.

“Dalam tujuh tahun sejak penubuhannya, FlashEx selalu mematuhi prinsip pengiriman dipercepat satu-ke-satu. Berdasarkan kepercayaan pada platform, pelanggan secara spontan menerapkannya ke berbagai senario inovatif, seperti antrian, belanja, persahabatan, penyelamatan, dll., Memecahkan sempadan perniagaan FlashEx, Kami merasa terhormat untuk menemani dan membantu FlashEx menuju masa depan yang lebih cemerlang!” Zheng Jiongle, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Beacon Capital, berkata.