Faraday Future memperluas pengambilan pekerja global selepas penggabungan

Faraday Future (Faraday Future) mengumumkan melalui akaun WeChat rasminya pada 20 Ogos bahawa ia merancang untuk meningkatkan jumlah pekerjanya dengan ketara dalam 12 bulan akan datang setelah transaksi penggabungan komersial yang diselesaikan pada bulan Julai tahun ini. Pengambilan pekerja baru akan membantu menyokong pelancaran 2022 model utama elektriknya, FF 91.

Pengambilan pekerja akan memberi tumpuan kepada pembuatan, kejuruteraan, rantaian bekalan, reka bentuk, pemasaran, penjenamaan, penjualan dan bidang lain, serta pengurus kanan yang berpotensi. Kedudukan tersebut tersebar di tiga pejabat di California, termasuk ibu pejabat di Los Angeles, pejabat Silicon Valley yang berfokus pada teknologi, dan kilang pengeluaran FF 91 di Hanford.

Di samping itu, FF akan mengumumkan penambahan beberapa eksekutif teras dalam masa terdekat dan akan mengupah kedudukan penting untuk perniagaannya di China untuk memenuhi keperluan penghantaran kenderaan FF di pasaran China.

Lihat juga:Faraday Future disenaraikan di A.S., dengan nilai pasaran $5.4 bilion

Carsten Breitfeld, Ketua Pegawai Eksekutif Faraday Future Global, berkata: “Kami fokus untuk merekrut golongan elit yang berminat untuk mengubah industri automotif dan perjalanan masa depan untuk menyokong pertumbuhan perniagaan syarikat yang pesat. Terdapat banyak peluang untuk calon yang tepat. FF mengalu-alukan elit industri yang berbakat, bersemangat dan bermotivasi”.