Douyin bekerjasama dengan NBCUniversal untuk Sukan Olimpik Beijing

Kumpulan media utama A.SNBCUniversal telah mencapai perjanjian kerjasama dengan TikTokGunakan video pendek untuk mempromosikan Sukan Olimpik Musim Sejuk Beijing yang akan datang.

Perbadanan Penyiaran Kebangsaan (NBC) kumpulan itu adalah salah satu rangkaian radio dan televisyen terbesar di Amerika Syarikat dan penyiar eksklusif untuk pasaran domestik untuk Sukan Olimpik Musim Sejuk dan Paralimpik tahun ini.

Semasa pertandingan, NBCUniversal akan menyiarkan kandungan dan berita di sebalik tabir acara tersebut di beberapa akaun Douyin. Di samping itu, NBC akan mengadakan tiga acara langsung dengan tema “Olimpik Musim Sejuk Douyin”, mengundang pencipta Douyin sebagai tuan rumah.

Kedua-dua pihak juga telah menjalin perkongsian periklanan.Di bawah perkongsian itu, satu siri amalan inovatif akan dilakukan dengan jenama semasa permainan untuk membawa pengalaman baru kepada penonton.

“Dari sorotan acara hingga tren panas, akaun TikTok NBC akan mempamerkan sorotan Sukan Olimpik Musim Sejuk Beijing, dan peminat di seluruh dunia juga dapat menyaksikan perjalanan atlet individu ke Sukan Olimpik Musim Sejuk di sini,” kata seorang jurucakap TikTok kepada wartawan.

Lihat juga:Ketua pemasaran global TikTok dipecat setelah pengasas ByteDance kehilangan kesabaran untuk’mengulangi pemasaran gimik murah’

NBCUniversal mendedahkan bahawa kandungan yang berkaitan dengan Olimpik telah dilihat lebih dari 18 bilion kali di Douyin. Oleh itu, penyiar Olimpik mengambil inisiatif untuk menjemput Douyin untuk bekerjasama dalam kandungan yang dihasilkan untuk Sukan Olimpik Beijing yang akan datang. Pada Sukan Olimpik Tokyo tahun lalu, TikTok menjadi platform penting bagi atlet untuk berkongsi pengalaman mereka dalam pertandingan ini, membantu acara tersebut mendapat perhatian global.