Dongfang Honghu Pakej Sumber Kod Modal Pusingan Pembiayaan

Syarikat jenama pengguna digital Oriental Honghu mengumumkan pada hari RabuIa menyelesaikan pembiayaan Siri A bernilai puluhan juta dolarPusingan ini dilaburkan secara eksklusif oleh Source Code Capital, dengan Lighthouse Capital berfungsi sebagai penasihat kewangan. Tidak lama dahulu,Oriental Honghu menerima pembiayaan pusingan malaikat ByteDance.

Sebelum ini, Dongfang Honghu dan Wang Luojia, jenama teh herba Cina yang terkenal, bersama-sama mengembangkan produk teh laris yang disebut Héiliángchá. Selepas itu, jenama baru dilancarkan pada bulan September tahun lalu, bernama Nezha Soda.

Dongfang Honghu mengkhususkan diri dalam membawa Internet ke industri minuman ringan, dan meningkatkan kecekapan operasi saluran luar talian tradisional dengan meningkatkan sistem yang dikembangkan sendiri. Sebagai contoh, ia menggunakan kod QR untuk memvisualisasikan data penggunaan, yang dapat membantu peniaga menjimatkan sebahagian besar proses transaksi dan pergi terus ke kedai, sehingga dapat mengurangkan risiko inventori dan mempercepat peredaran barang. Kos yang dijimatkan oleh pautan perantaraan juga akan dilaburkan dalam penyelidikan dan pengembangan untuk memberi pengguna produk dan pengalaman yang lebih baik.

Selain digitalisasi di peringkat saluran, syarikat juga merancang untuk merealisasikan transformasi digital industri minuman ringan. Dengan kod QR pada produk, saluran komunikasi langsung dibentuk antara syarikat dan pengguna. Syarikat itu menjelaskan, “Kami dapat mengetahui siapa pengguna, dan pengguna dapat menggunakan maklum balas mereka mengenai produk untuk membantu kami mengembangkan operasi kami dengan lebih baik.”

Pada masa ini, Oriental Honghu telah menerapkan model digital untuk senario yang berbeza, dan akhirnya memperoleh model optimum melalui promosi digital dan pengembangan produk, operasi saluran, pengurusan pemasaran dan bahkan pengedaran logistik.

Lihat juga:Tai Chi Graphics melengkapkan pembiayaan Siri A bernilai AS $50 juta

Seterusnya, Dongfang Honghu akan menerapkan sistem digital dalam lebih banyak senario aplikasi dan akan terus memperkuat kumpulan bakat teknikalnya. Pada masa ini, Dongfang Honghu mempunyai pasukan hampir 1,000 orang, dengan jumlah kakitangan teknikal yang agak tinggi.

Setelah selesainya pusingan pembiayaan, Oriental Honghu akan mempercepat penyelidikan dan pengembangan produk, penyelidikan dan pengembangan sistem digital, pembangunan jenama, pengembangan saluran, pengembangan pasar, peningkatan operasi pengguna, dan memperkuat pembangunan pasukan.