Deeproute.ai menggunakan trak memandu sendiri untuk melawan varian Omicron di Shenzhen

Berikutan pecahnya varian pneumonia mahkota baru Omicron di Shenzhen baru-baru ini, Syarikat Teknologi Memandu AutonomiDeeproute.ai menggerakkan dua trak bersaiz sederhana dengan kemampuan memandu sendiri Tahap 4 untuk penghantaranLetakkan kemudahan di kawasan wabak untuk menyokong komuniti tempatan dan kakitangan perubatan.

Ini adalah penggunaan rasmi pertama trak Deeproute.ai di Shenzhen. Berangkat pada petang 24 Februari, sebuah trak mengangkut lebih dari 500 kotak barang ke kawasan Shatou di Daerah Futian pada keesokan harinya, termasuk sekitar 10,000 topeng muka, 80,000 topeng, 30,000 sarung tangan pembedahan, dan 3,000 helai pakaian pelindung., 10,000 keping pembasmi kuman alkohol dan barang lain. Deeproute.ai akan terus melayani 12 laman komuniti selama sekurang-kurangnya 14 hari, beroperasi dalam keadaan siap sedia dari jam 8 pagi hingga 11 malam.

“Menyedari kekurangan sumber dan tenaga kerja di rantau ini, pasukan kami segera melaksanakan rancangan untuk mengangkut barang keperluan dengan kenderaan autonomi kami dan kami berbesar hati untuk melakukannya,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Deeproute.ai, Maxwell Zhou. “Projek ini menunjukkan nilai teknologi pemanduan autonomi dalam keadaan darurat, memberikan penghantaran bandar dengan cekap dan tanpa lelah, dan menambah kekurangan tenaga kerja”.

Dalam wabak serupa pada bulan Jun 2021, teksi robot Deeproute.ai, atauDeepRoute-INJOY,Sampel ujian COVID-19 dari kira-kira 30,000 orang dihantar ke hospital tempatan setiap hari, yang membolehkan hasil diperoleh dengan cepat dengan interaksi orang-ke-orang yang minimum. Deeproute.ai juga dilancarkanDeepRoute-LINK,Lini perniagaan trak bersaiz sederhana, beberapa bulan kemudian pada bulan September.

Lihat juga:Deeproute.ai mencapai persetujuan dengan Zvision Technologies

Dilengkapi dengan sensor lidar, kamera, radar gelombang milimeter, GNSS dan sensor lain, trak bersaiz sederhana Deeproute.ai bergerak dengan selamat dan cekap di jalan bandar yang kompleks, menunjukkan kekuatan algoritma gabungan awal proprietari, enjin inferensi dan algoritma perancangan dan kawalan yang sangat baik. Deeproute.ai menjangka akan melaksanakan trak dalam beberapa projek tahun ini, bermula dengan pengkomersialan logistik bandar di China.

Deeproute.ai adalah syarikat pertama yang mendapat izin untuk mengendalikan teksi robot di daerah perniagaan pusat bandar Shenzhen dan kini melayani lebih dari 100 tempat pemindahan.