Dali Education, anak syarikat ByteDance, melancarkan platform kolaborasi baru

Dali Education, anak syarikat ByteDance, melancarkan platform kolaborasi pendidikan yang disebut “Dali Space”,Planet teknologiDilaporkan pada 11 Ogos. Ini mewakili satu lagi percubaan perniagaan baru oleh Dali Education setelah dikeluarkannya dasar pendidikan “pengurangan berganda” China.

Laman web rasminya menunjukkan bahawa Dali Space melayani pelbagai peranan seperti pengurus kerajaan, pentadbir sekolah, guru, ibu bapa, dan pelajar, dan menyediakan perkhidmatan seperti pengurusan kelas, aplikasi pengajaran, bilik darjah dalam talian, pengajaran dan penyelidikan kolaboratif, dan komunikasi rumah-sekolah.

Dali Space melancarkan aplikasi dengan bank soalan dan mod perbincangan terbuka yang dapat membantu pelajar meningkatkan kemampuan belajar mereka. Ibu bapa juga dapat melihat dinamika anak-anak mereka di sekolah dan memeriksa keputusan peperiksaan dan ujian baru-baru ini pada bila-bila masa, di mana sahaja. Selain itu, pihak sekolah dan guru boleh mengeluarkan notis kepada ibu bapa melalui platform ini.

Sejak pemerintah China mengeluarkan kebijakan “pengurangan berganda”, Dali Education, yang dilancarkan oleh ByteDance pada akhir Oktober 2020, mulai mencari transformasi, di mana ia meneroka pendidikan berkualiti dan pendidikan orang dewasa. Pada bulan Mei tahun lalu, ByteDance memperoleh dan meningkatkan “Xue Xiaoyi” sebagai platform untuk pelajar kolej. Perkhidmatan baru seperti pengembangan kursus dalam talian dan pengumpulan sijil. Data dari Qimai menunjukkan bahawa jumlah muat turun APP telah melebihi 100 juta.

Di samping itu, Dali Education juga memperkenalkan komuniti guru dan miniprogram untuk memantau pencapaian pelajar. Pada masa ini, empat arah utama telah dibentuk: pembelajaran pintar, pendidikan seumur hidup dan pengembangan kerjaya, perkakasan pendidikan, dan kesejahteraan awam pendidikan. Kali ini, pelancaran “Dali Space” bertujuan untuk memperkukuhkan hubungan antara ibu bapa dan guru dan menjadi platform pendidikan sehenti.

Lihat juga:Brek Pendidikan Dali ByteDance

Menurut laporan yang dikeluarkan oleh Internet Society of China, pasaran pendidikan dalam talian China dijangka mencapai 590.19 bilion yuan (AS $87.6 bilion) pada tahun 2022, di mana pendidikan dewasa, pendidikan berkualiti dan penyelesaian pendidikan akan diperluas lagi.