Dajie Robotics melengkapkan pusingan pembiayaan B +, yang diketuai oleh GL Ventures

Penyedia penyelesaian pembinaan pintar Dajie Robotics mengumumkan hari iniPusingan pembiayaan B + telah selesai, secara eksklusif dipimpin oleh GL Ventures.

Dalam enam bulan terakhir, Dajie Robotics telah menyelesaikan dua pusingan pembiayaan dengan jumlah ratusan juta yuan. Dilaporkan bahawa dana dari pusingan pembiayaan ini akan digunakan terutamanya untuk meningkatkan lagi pelaburan dalam penyelidikan dan pengembangan produk, terus memperdalam sistem rantaian bekalan kilang pembinaan, memperkenalkan bakat yang luar biasa, dan memperluas pasukan.

ROBIM adalah perisian industri robot pembinaan, yang dikembangkan secara bebas oleh Dajie, yang dapat menghubungkan data dua dimensi dan tiga dimensi dalam reka bentuk seni bina. Melalui algoritma modular, ia menyesuaikan diri dengan pelbagai robot dan sensor untuk mengubah data bangunan tradisional ke dalam model kejuruteraan bangunan yang ditentukan oleh produk. Bukan hanya itu, robot industri digunakan sebagai pembawa untuk memasuki kilang pengeluaran komponen bangunan, dan kemampuan perisian dan perkakasan digabungkan untuk membina kilang digital untuk meningkatkan tahap automasi proses pengeluaran. Pada akhirnya, melalui penyatuan teknologi seperti Internet of Things, data besar, dan pembelajaran mesin, pengoptimuman keputusan proses reka bentuk, pengeluaran, dan pembinaan yang didorong secara digital dapat direalisasikan.

Lihat juga:Cornerstone Robotics menerima pembiayaan Siri B bernilai AS $78.4 juta, dan Dragon Ball Investment, dana modal teroka Meituan

Dajie Robot ditubuhkan pada tahun 2016, dengan fokus pada penyelidikan dan pengembangan sistem kawalan robot pembinaan, algoritma pintar dan teknologi teras interaksi manusia-komputer. Syarikat ini berharap dapat membina platform awan pengeluaran untuk industri pembinaan dan menginovasikan rantaian industri subkontrak kejuruteraan tradisional. Pada masa ini, syarikat ini mempunyai lebih daripada 150 ahli pasukan, di mana bakat R&D menyumbang lebih dari 65%.