China Venture Capital Weekly: Trak Memandu Sendiri dan Bioteknologi

Dalam berita VC minggu ini, perintis trak memandu sendiri Inceptio Technology menutup pusingan pembiayaan $270 juta dan merancang untuk memulakan pengeluaran besar-besaran sistem pemanduan autonomi miliknya. Noah Holdings, pengurus kekayaan, baru-baru ini melabur dalam platform teknologi kewangan yang berpusat di AS iCapital Network, sementara bioteknologi BioMap dan Bota Bio masing-masing mengumpulkan $100 juta dari pelabur berprofil tinggi seperti GGV Capital (GGV Capital) dan Sequoia Capital China (Sequoia Capital China).

Syarikat trak memandu sendiri Inceptio Technology mengumpulkan $270 juta dalam pusingan terbarunyaPembiayaan  

Inceptio Technology, salah satu peneraju industri trak automatik China, mengumumkan bahawa ia telah menutup pusingan pembiayaan Siri B bernilai $270 juta. Lingkaran pembiayaan diketuai oleh JD.com, Meituan dan PAG. Debon Express, IDG Capital, CMB International, SDIC, Mirae Asset, Balu dan BVF dan pemegang saham asalnya termasuk GLP, CATL, NIO Capital dan Dongling Capital juga bergabung.

Syarikat itu mengatakan pusingan pembiayaan ini akan digunakan untuk proprietari,   Tumpukan penuh,   Pengeluaran besar-besaran sistem pemanduan autonomi “Xuanyuan”. Syarikat itu juga merancang untuk mempercepat penggunaan elektrifikasi.

Xu Zhan, rakan pengurusan PAG Growth Fund, mengatakan bahawa mereka percaya bahawa teknologi pemanduan trak automatik dapat meningkatkan pengalaman dan keselamatan pemandu, sambil meningkatkan kecekapan pengesanan logistik dan mengurangkan penggunaan tenaga.

Mengenai teknologi Inceptio

Teknologi Inceptio mengkhususkan diri dalam operasi logistik pemanduan autonomi L3 dan L4 yang beroperasi di jalan terbuka antara bandar. Syarikat ini menghasilkan pelbagai perkhidmatan aset pengangkutan autonomi dan komited untuk meningkatkan keselamatan pemanduan trak logistik.

Lihat juga:Syarikat trak memandu sendiri Inceptio Technology melengkapkan pembiayaan Siri B sebanyak AS $270 juta

Syarikat pengurusan kekayaan Noah Holdings menyuntik $10 juta ke iCapital Network yang berpangkalan di AS

Noah Holdings, sebuah firma pengurusan kekayaan China, mengumumkan pada hari Rabu bahawa ia telah menyelesaikan pelaburan ekuiti strategik bernilai $10 juta di iCapital Network, platform teknologi kewangan global yang berpusat di Amerika Syarikat (AS). Syarikat ini membolehkan industri pengurusan aset dan kekayaan mengakses   Pelaburan alternatif.

Wang Jingbo, pengasas bersama, Ketua Pegawai Eksekutif dan ketua Noah, berkata: “Kami sangat gembira dapat menjalin kerjasama strategik dengan iCapital.” iCapital telah membawa produk ekuiti swasta dan dana lindung nilai luar negara teratas di platformnya, dan model operasinya sangat diselaraskan dengan Strategi transformasi dalam talian, digital, dan pintar Noah sangat diselaraskan. “

TentangFijiphilippines. kgm  Rangkaian

Ditubuhkan pada tahun 2013, iCapital didedikasikan untuk memajukan pasaran pelaburan alternatif dunia. ICapital telah mengubah cara industri pengurusan kekayaan, perbankan, dan pengurusan aset menawarkan pelaburan pasaran swasta kepada pelanggan bernilai tinggi dengan menawarkan penyelesaian teknologi dan perkhidmatan intuitif, hujung-ke-hujung.

BioMap, pemaju perubatan biokomputasiT$100 juta kekPembiayaanPusingan yang diketuai oleh Jiyuan Capital

BioMap, sebuah syarikat permulaan Cina yang membangunkan dadah melalui teknologi biokomputer, berada di syarikat pelaburan terkenal   GGV Capital (GGV Capital) telah mengumpulkan lebih dari $100 juta dalam pembiayaan Siri A.

Istilah “biocomputing”   Merujuk kepada teknologi di mana biologi, kejuruteraan, dan sains komputer bersilang. Ia menggunakan sel atau molekul sub-komponennya, seperti DNA, untuk melaksanakan fungsi yang secara tradisinya dilakukan oleh komputer elektronik.

BioMap mengatakan dalam satu kenyataan pada hari Sabtu bahawa   Pusingan pelaburan juga menarik pelabur termasuk Baidu, Legendary Capital, Bluerun Ventures dan Damai Capital.

Syarikat yang berpangkalan di Beijing itu mengatakan akan menggunakan wang baru untuk mendorong   Penyelidikan dan pembangunan teknologi biokomputer.

Tentang  Peta biologi

BioMap   Tahun lalu oleh Ketua Pegawai Eksekutif Baidu,   Robin Li,   Dan bekas Ketua Pegawai Eksekutif Baidu Ventures   Diasaskan bersama oleh Liu Wei. BioMap mengatakan akan memberi tumpuan untuk mengembangkan terapi dan ubat untuk tumor, penyakit autoimun dan penyakit fibrotik.

Permulaan bioteknologi Bota Bio memperoleh $100 juta dari Sequoia Capital China dan lain-lain

Permulaan bioteknologi China Botta Biotech mengumumkan pada hari Khamis bahawa ia telah mengumpulkan $100 juta dalam pusingan pembiayaan yang diketuai oleh Sequoia Capital China. Syarikat itu tidak mendedahkan penilaian dana yang diperoleh.

Bota Bio mengatakan bahawa ia telah mengumpulkan sejumlah $145 juta setakat ini, dengan penyokong sebelumnya Matrix Partners China, Source Code Capital, Sherpa Healthcare Partners dan 5Y Capital juga mengambil bahagian dalam pusingan Siri B.

Pengumuman itu dibuat setelah BASF Ventures, pengeluar kimia Jerman BASF, melabur di Botta Biotech pada bulan Mac.

Botta Bio mengatakan bahawa ia akan menggunakan hasil untuk mengembangkan operasi global syarikat dan membina kemudahan baru.

Tentang BotA  Makhluk

Bota Bio ditubuhkan pada tahun 2019 untuk mengembangkan dan mengeluarkan produk isi rumah dan industri biasa menggunakan sel hidup dan enzim.