Cainiao Global berganding bahu dengan Shoplazza untuk melancarkan perkhidmatan logistik yang disesuaikan

Cainiao Global, sebuah syarikat logistik yang disokong oleh gergasi teknologi China AlibabaPerjanjian kerjasamaDengan platform perniagaan Shoplazza pada hari Rabu. Kedua-dua pihak akan bersama-sama menyediakan perkhidmatan logistik yang disesuaikan untuk pedagang dan jenama rentas sempadan global, termasuk perolehan terpusat domestik, penghantaran antarabangsa, penjejakan logistik, perkhidmatan purna jual sehenti, dll., Untuk memastikan ketepatan masa logistik rentas sempadan dan meningkatkan pengalaman pengguna.

Setelah beberapa kali ujian, Cainiao Global dan Shoplazza secara rasmi melancarkan perkhidmatan logistik berkualiti tinggi untuk pedagang yang bergabung, meliputi 120 negara di seluruh dunia.

Setelah peniaga log masuk, ia secara automatik dapat memperoleh maklumat pesanan, membuat pesanan dengan cepat, dan melakukan penghantaran cepat. Pedagang dapat mengalami perkhidmatan cepat seperti pengumpulan percuma dan pengumpulan satu bungkusan di semua wilayah utama di negara ini, dengan lebih banyak jaminan prestasi dan pembayaran tanpa bimbang. Pedagang rentas sempadan dapat membuat pesanan melalui sistem ERP umum, dan pedagang Eropah dapat menikmati layanan pelepasan kastam bernilai tambah.

Sejak bermulanya wabak pneumonia mahkota baru, e-dagang rentas sempadan China telah memanfaatkan pemasaran dalam talian, transaksi dalam talian dan penghantaran tanpa sentuhan. Negara ini secara aktif mengembangkan kemampuan rentas sempadan, dan skala import dan eksport terus berkembang pesat.

Statistik kastam menunjukkan bahawa pada tahun 2021, jumlah import dan eksport e-dagang rentas sempadan China adalah 1.98 trilion yuan (AS $313 bilion), meningkat 15%. Antaranya, eksport adalah 1.44 trilion yuan, meningkat 24.5%.

Sebagai syarikat logistik global, Cainiao kini telah mengerahkan 6 “e-hub” logistik, membuka lebih dari 1.800 laluan pengangkutan laut dan udara antarabangsa, dan mengendalikan lebih dari 3 juta meter persegi gudang rentas sempadan. Infrastruktur seperti pusat pengedaran, gudang luar negara, dan pusat pengambilan sendiri juga telah dibina di banyak negara Eropah.

Lihat juga:Cainiao membina gudang tanpa pemandu terbesar di Asia Tenggara

Shoplazza memberi tumpuan kepada menyediakan produk dan penyelesaian teknologi untuk e-dagang B2C global. Keranjang belanja SaaS adalah produk teras syarikat, menyediakan pedagang dengan penyelesaian seperti operasi, pengurusan pesanan, pemasaran, dan penyelesaian. Syarikat itu sebelum ini menyelesaikan pusingan pembiayaan Siri C1 berjumlah $150 juta.