ByteDance akan melancarkan empat produk baru

Planet teknologiPada hari Khamis dilaporkan bahawa ByteDance, gergasi teknologi yang berpusat di Beijing dan pengasas Douyin, akan melancarkan aplikasi sosial meta-kosmik yang disebut Party Island, produk carian baru yang disebut Wukong Search, dan komuniti permainan yang disebut Lingxuan. Selain itu, ByteDance kini menguji robot penghantaran jarak pendek.

Pulau pesta

“Party Island” adalah produk sosial meta-kosmik pertama ByteDance setelah syarikat gergasi teknologi China Baidu melancarkan “Xirang”.

Party Island adalah komuniti aktiviti dalam talian masa nyata. Pengguna boleh menggunakan avatar mereka untuk bergaul dengan rakan pada bila-bila masa, berbual dan berinteraksi dalam masa nyata, dan mengambil bahagian dalam aktiviti dalam talian bersama-sama.

Aplikasi ini menyokong kaedah log masuk yang disatukan dengan Douyin (versi China Douyin). Oleh kerana ia kini dalam versi beta, kod jemputan diperlukan untuk masuk ke Pulau Pesta.

Pencarian Goku

Pencarian Wukong dikembangkan oleh pasukan Toutiao ByteDance. Seperti Toutiao, Wukong Search juga menyokong carian dalaman ekologi Toutiao, carian komprehensif di seluruh laman web, dan carian profesional di kawasan yang tersegmentasi.

Aplikasi carian Wukong mempunyai fungsi yang lebih pelbagai dan kedudukan produk yang lebih berat sebelah terhadap penyemak imbas. Sebagai contoh, pengguna bukan sahaja boleh memasukkan pautan untuk mengakses URL langsung dan mencari kandungan yang berkaitan, tetapi juga menambah fungsi seperti maklumat, video, dan novel, menyediakan mereka dengan pelbagai cara untuk mengakses Internet.

Ling Xuan

Aplikasi komuniti permainan “Lingxuan” mempunyai dua atribut komuniti permainan dan muat turun. Di laman utama aplikasi Lingxuan, pengguna dapat melihat beberapa artikel mengenai pengenalan permainan baru, termasuk wahyu eksklusif, dan pengguna dapat membuat janji temu dan memuat turun permainan.

Lingxuan juga menyediakan fungsi untuk mencari permainan secara langsung, termasuk permainan baru yang baru-baru ini diuji, dan menyusun permainan ini ke dalam senarai untuk pengguna menguji. Terdapat banyak jenis pilihan di platform.

Robot penghantaran jarak jauh

ByteDance baru-baru ini menguji robot di Fangheng Fashion Center, salah satu kawasan pejabatnya. Robot ini dikembangkan oleh pasukan Li Hang, pengarah Makmal AI, dan terutama dirancang untuk penghantaran makanan di restoran dan pengangkutan objek kecil antara bangunan.

Lihat juga:Satu tahun gembar-gembur meta-alam semesta mencapai klimaks dengan Baidu melancarkan “Xirang”

ByteDance telah melabur dalam hampir selusin syarikat robotik dalam dua tahun terakhir. Yang terbaru adalah Teknologi Bijak, yang bidang perniagaannya meliputi teknologi automasi proses robotik (RPA).