BYD mengeluarkan cadangan jenama lestari

Pengilang kereta ShenzhenBYD mengeluarkan cadangan jenama baruPada hari Isnin, syarikat itu dijuluki “Teknologi, Hijau dan Masa Depan” untuk meningkatkan imejnya dengan pengguna. Penyebab baru ini mencerminkan usaha BYD yang tidak henti-henti untuk masa depan yang mampan untuk manusia dan teknologi tenaga baru.

“Teknologi” mewakili misi BYD untuk memuaskan keinginan orang untuk kehidupan yang lebih baik dengan inovasi teknologi, kata BYD, sambil menambah bahawa BYD sangat komited terhadap strategi mempromosikan teknologi tenaga baru dan mempromosikan pembangunan lestari global. Sejak tahun 2020, BYD telah mengeluarkan teknologi seperti bateri pisau, hibrid super DM-i dan e-platform 3.0 untuk membantu menyelesaikan masalah keselamatan dan hayat bateri kenderaan tenaga baru.

“Hijau” merujuk kepada apa yang disebut BYD sebagai “impian hijau”. Syarikat akan terus mempromosikan pengembangan dan penerapan teknologi hijau dan rendah karbon untuk memenuhi matlamat pembangunan nasional neutral karbon China dan memudahkan transformasi struktur penggunaan tenaga sosial.

BYD mengatakan bahawa “masa depan” mewakili prospek cerah perniagaan automotif BYD, dan juga mewakili impian dan harapan umat manusia untuk masa depan yang lebih baik. BYD komited untuk membina ekosistem tenaga baru tanpa pelepasan dan masyarakat elektrik yang mampan.

Pada tahun 2021 sahaja, penjualan kenderaan tenaga baru BYD mencapai 593,700. Dianggarkan bahawa pada Disember 2021, BYD telah menjual lebih dari 1.5 juta kenderaan tenaga baru, mengurangkan pelepasan karbon dioksida lebih dari 8.92 juta tan, yang setara dengan menanam 750 juta pokok.

Lihat juga:Kedudukan penjualan NEV global 2021: Tesla pertama, BYD kedua

Menurut data yang dikeluarkan oleh BYD pada awal Februari, 95.180 kenderaan terjual pada bulan Januari, di mana 92.926 adalah kenderaan tenaga baru, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 367.6%.