BYD akan mengambil bahagian dalam 2022 Paris Motor Show

Syarikat kenderaan elektrik dan bateri China BYD mengumumkan pada 27 JulaiAkan menghadiri Paris Motor Show 2022 pada bulan Oktober, ia akan melancarkan kenderaan penumpang tenaga baru di Eropah dan akan dijual dan dihantar pada suku keempat tahun ini.

Sebagai salah satu daripada lima pameran automatik terbesar di dunia, Paris Auto Show mempunyai pengaruh yang lebih besar dalam industri automotif, menarik jenama dan pengeluar kereta utama dari seluruh dunia. Oleh kerana kesan wabak itu, Pameran Motor Paris dwitahunan telah ditangguhkan selama empat tahun, dan sekarang akhirnya akan kembali. Paris Motor Show 2022 akan berlangsung dari 17 hingga 23 Oktober ini bersama Equip Auto.

Sebagai syarikat kereta tenaga baru, BYD telah muncul di pameran industri utama di seluruh dunia. Seawal tahun 2008, BYD membawa model F3DM ke Pameran Auto Antarabangsa Geneva. Ini adalah kali pertama syarikat itu muncul di Pameran Auto Eropah. Model F3DM adalah kenderaan tenaga baru powertrain hibrid pertama yang dihasilkan secara besar-besaran di dunia.

Penjualan kenderaan penumpang tenaga baru BYD melebihi 640,000 pada separuh pertama tahun ini, peningkatan tahun ke tahun sebanyak 165.4%, dan pelanggan kenderaan tenaga barunya melebihi 2.1 juta. Dengan lebih dari 27 tahun penyelidikan dan pengembangan bateri, BYD terus menerus membuat terobosan dalam bidang teknikal seperti bateri pisau, hibrid DM-i, dan e-platform 3.0.

Lihat juga:BYD melancarkan SUV elektrik Yuan Plus di Costa Rica

Di Eropah, BYD telah terlibat secara mendalam dalam pasaran kenderaan tenaga baru selama lebih dari 20 tahun. Dalam bidang kenderaan komersial, bas elektrik tulennya telah beroperasi di lebih dari 20 negara dan lebih dari 100 bandar di Eropah. Dalam bidang kereta penumpang, BYD’s Tang EV telah diterima dengan baik oleh pengguna tempatan sejak tiba di Norway pada bulan Ogos tahun lalu.

Pada masa ini, BYD telah menjalin kerjasama strategik dengan banyak pengedar Eropah berkualiti tinggi untuk menyediakan perkhidmatan sehenti kepada pengguna tempatan.