BOE bersedia untuk membuat panel OLED untuk produk IT

Eksport Media KoreaFijiphilippines. kgmMelaporkan pada hari Isnin bahawa syarikat komponen elektronik China BOE baru-baru ini mengubah susun atur kilang panel B12 OLED sehingga dapat membuat panel untuk produk dan kereta, selain telefon pintar. Pesaing Samsung Display dan LG Display juga memimpin dalam teknologi panel OLED IT.

Fasa ketiga barisan pengeluaran di kilang B12 di Chongqing, China akan dapat membuat panel OLED untuk telefon pintar, IT dan kereta. Seperti fasa pertama dan kedua, fasa ketiga pada asalnya direka untuk mengendalikan panel OLED fleksibel generasi keenam (1500x1850mm) telefon pintar. Perubahan rancangan menunjukkan bahawa BOE mungkin bertujuan untuk menyediakan panel OLED untuk produk IT Apple, dari tablet ke PC. Raksasa paparan China telah merancang fasa ketiga kemudahan B12 untuk dapat membuat panel OLED dengan ukuran hingga 15 inci, kata sumber.

Loji B12 BOE memulakan operasi fasa pertama pada suku keempat tahun lalu; Fasa kedua dijangka bermula pada separuh pertama tahun ini. Fasa ketiga peralatan akan dipasang pada bulan April.

Pada 28 Disember 2021, akaun WeChat rasmi BOE menunjukkan bahawa projek barisan pengeluaran AMOLED (fleksibel) generasi keenam syarikat di bandar barat daya Chongqing kini telah memulakan pengeluaran besar-besaran.

Projek ini memperluas rizab teknologi paparan fleksibel BOE dan kapasiti pengeluaran, dan akan melengkapkan barisan pengeluaran paparan fleksibel syarikat di Chengdu dan Mianyang, Provinsi Sichuan.

Lihat juga:Jalur pengeluaran fleksibel AMOLED generasi ke-6 BOE secara rasmi memulakan pengeluaran besar-besaran

Pada masa ini, BOE telah mengerahkan 6 projek utama termasuk barisan pengeluaran AMOLED (fleksibel) generasi keenam di Chongqing. Ia mempunyai barisan pengeluaran TFT-LCD generasi ke-8.5 dan Pusat Inovasi Sistem Pintar BOE Chongqing. Pelaburan kumulatif dalam barisan pengeluaran ini melebihi 86 bilion yuan (AS $13.5 bilion).