Black Sesame Technology memecahkan pembiayaan Siri C bernilai AS $500 juta

Pada 8 Ogos, syarikat cip komputer memandu sendiri Black Sesame Technology mengumumkanLengkapkan pusingan pembiayaan C +Pelaburan ini diketuai oleh SummitView Capital, diikuti oleh Industrial Bank Group, GF Xinde Investment Management, Hina Group Fund, Northbeta Yinuo Capital, Xingding Capital, Ei Camino Capital, Yangtze River Fund, dll.

Black Sesame Technology telah menyelesaikan pusingan pembiayaan C dan C +, dengan jumlah pembiayaan lebih dari 500 juta dolar AS. Setelah pusingan pembiayaan berakhir, syarikat akan terus meningkatkan teknologi terasnya, pengembangan produk cip dan kemampuan pengkomersialan, dan mempercepat pengeluaran besar-besaran dan aplikasi cip pemanduan autonominya.

Black Sesame Technology memberi tumpuan kepada teknologi cip dan platform pengkomputeran pemanduan autonomi berkuasa tinggi. Ia mempunyai kelebihan pasukan komposit dalam industri automotif dan cip, ekologi terbuka dan model perniagaan, dan teknologi teras yang dikembangkan secara bebas.

Penyelesaian Black Sesame Technology merangkumi: pemprosesan isyarat gambar tahap automatik yang dikembangkan sendiri (ISP) dan unit pemprosesan saraf mendalam tahap automatik (NPU), cip pengkomputeran pemanduan autonomi siri Huashan, platform pengembangan AI Shanhai, middleware pemanduan autonomi Hanhai, algoritma dan Data Penyelesaian gelung tertutup data terbaik.

Ia mempunyai keupayaan pengeluaran besar-besaran algoritma penginderaan stack penuh dan dapat menyediakan perkhidmatan penyesuaian algoritma pelanggan. Syarikat ini menyokong model perniagaan seperti penghijrahan algoritma pihak ketiga dan pelbagai kaedah penghantaran algoritma. Cip siri A1000 generasi kedua Huashan adalah platform cip domestik pertama yang dihasilkan secara besar-besaran yang mematuhi peraturan kereta. Berbanding dengan cip lain, Huashan II mempunyai kekuatan pengkomputeran terbesar dan prestasi terkuat, dan cip tunggal menyokong pengawal domain bersepadu untuk perjalanan dan tempat letak kereta.

Lihat juga:Cip Black Sesame Technology A1000 memulakan pengeluaran besar-besaran tahun ini

“SummitView Capital telah memfokuskan pada pelaburan profesional dalam teknologi utama, teras dan sektor semikonduktor,” kata Dr Ping Wu, rakan pengasas SummitView Capital. Kami percaya dalam industri pencapaian profesional. Hari ini, kekuatan aritmetik cip telah menjadi bahagian penting dalam persaingan dalam industri automotif. Kami sangat gembira melihat bahawa cip aritmetik berskala besar siri A1000 generasi kedua Huashan yang dikembangkan sendiri oleh Black Sesame telah dihasilkan secara besar-besaran dan digunakan di dalam kereta. Ini sangat penting untuk menggabungkan rantaian industri tempatan dan rantaian bekalan pemanduan autonomi. “