Bahagian Penyelesaian Kereta Pintar Huawei membuat penyesuaian organisasi utama

Gergasi telekomunikasi dan elektronik China Huawei mengumumkan pelantikan kakitangan baru untuk unit perniagaan penyelesaian kereta pintarnya (IAS BU), menunjukkan perubahan kedudukan untuk beberapa eksekutif.PemberitahuanIa dikeluarkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Ren Zhengfei sendiri.

Notis itu menunjukkan bahawa Wang Jun, mantan presiden IAS BU, telah dilantik sebagai COO badan dan pada masa yang sama sebagai presiden lini produk penyelesaian pemanduan pintar.

Yu Chengdong akan kekal sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Huawei IAS BU.

Bian Honglin akan berkhidmat sebagai CTO dan Pengarah Jabatan Pengurusan R&D di IAS BU.

Perlu diingat bahawa kerana keperluan pengurusan, syarikat membatalkan jawatan presiden IAS BU mengikut notis tersebut. Huawei berkata pelantikan baru adalah pengurusan kanan, dan pasukan pengurusan teras tetap sama. Ini adalah perkara biasaPelarasan kakitanganLebih baik mengembangkan perniagaan alat ganti kenderaan pintar.

Huawei IAS BU secara rasmi melancarkan Huawei Smart Car Solutions (HI, “Huawei Inside”) di Shanghai Auto Show pada bulan April tahun ini. Model pertama yang dilengkapi dengan HI, Jihu Alpha S, memulai debutnya di pameran tersebut. Huawei kini bekerjasama dengan BAIC Automobile, Changan Automobile, dan GAC Group berdasarkan teknologi HI.

Lihat juga:Neta S, yang dihasilkan bersama oleh Hozon dan Huawei, akan tersedia tahun depan

Sebagai tambahan kepada pakej HI, Huawei juga dapat menyediakan rakan automotif dengan platform pengkomputeran MDC (Mobile Data Center), kokpit pintar, elektrik pintar dan penyelesaian lain, yang dapat dijual secara berasingan untuk mewujudkan sistem produk yang pelbagai.

Selanjutnya, Yu Chengdong menemui model baru untuk perniagaan automotif-menjual kereta untuk syarikat kereta melalui saluran berorientasikan pengguna Huawei dan berkongsi keuntungan. Ini adalah model perniagaan Huawei Smart Selection. Rakan automotif pertama syarikat adalah SERES. Setelah bekerjasama dengan Huawei Smart Selection, Seres SF5 telah menerima ribuan pesanan.