Anak syarikat Hisense Sanden memenangi pesanan lima tahun dari Tesla

MenurutCailian PressPada 11 Julai, orang dalam syarikat perkakas rumah China Hisense mendedahkan bahawa anak syarikatnya Sandon (Amerika Syarikat) baru-baru ini menerima pesanan untuk dua projek pemampat elektrik yang dihasilkan oleh pengeluar NEV terkemuka di dunia di Amerika Syarikat, berjanji untuk membekalkan produk tersebut selama 5 tahun. Jumlah pesanan untuk tahun ini dijangka melebihi $100 juta.

Menurut sumber yang berkaitan, syarikat terkemuka adalah Tesla. Di samping itu, menurut media domestik yang lainSurat khabar, Orang yang mengetahui perkara itu mengesahkan pesanan itu, tetapi kedua-dua pihak telah menandatangani perjanjian kerahsiaan, jadi Hisense tidak akan mendedahkannya kepada umum.

Pada bulan Jun 2021, Hisense Home Appliances, sebuah syarikat tersenarai di bawah Hisense, menyelesaikan pemerolehan Sanden Co., Ltd. (Jepun), memegang sekitar 75% hak suara dan secara rasmi menjadi pemegang saham pengendalinya. Maklumat orang ramai menunjukkan bahawa Sandon adalah pengeluar terkemuka di dunia pemampat penyaman udara automotif kelas pertama dan sistem penyaman udara automotif.

Lihat juga:Hisense merancang untuk memperoleh Siemens Intelligent Transportation System

Perniagaan utama Hisense Home Appliances merangkumi penyelidikan dan pengembangan, pembuatan dan pemasaran produk elektrik seperti peti sejuk, penghawa dingin pusat, penghawa dingin rumah tangga, peti sejuk, mesin basuh, rantai sejuk komersial, dapur dan bilik mandi. Laporan sementara 2021 yang dikeluarkan oleh Hisense tahun lalu menunjukkan bahawa dalam tempoh pelaporan, kerana selesainya penggabungan dan pengambilalihan saham Sanden, perniagaan perkakas rumah Hisense berkembang menjadi pemampat penghawa dingin automotif.