Alipay akan mendedikasikan satu bilion yuan untuk bola sepak wanita China

Pada hari Rabu, Alipay mengeluarkan salinan yang dipanggil“Ringkasan kerja yang menyokong bola sepak wanita nasional,”Ia menggambarkan pelaburan dan pencapaian syarikat dalam menyokong bola sepak wanita dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Alipay mengatakan bahawa ia telah melabur 250 juta yuan ($39.3 juta) dalam Persatuan Bola Sepak China sejak melancarkan inisiatif “10 Billion” tiga tahun lalu. Terpengaruh dengan wabak pneumonia mahkota baru, 50 juta yuan belum digunakan dan akan digunakan sebagai dana masa depan. Alipay telah mengeluarkan lebih daripada 50 juta yuan dalam bonus dan subsidi untuk pasukan bola sepak wanita kebangsaan China untuk mengambil bahagian dalam pertandingan besar. Di samping itu, Alipay juga menyediakan dana untuk meningkatkan tahap latihan pasukan kebangsaan, melatih jurulatih, melatih atlet muda, dan mempromosikan bola sepak wanita di kalangan remaja.

Melalui penggunaan kemampuan teknologi, Alipay membantu CFA dalam mengembangkan sistem data pemain blockchain. Ia membantu merakam dan menganalisis video dan data liga dan pertandingan latihan di semua peringkat, termasuk Liga Super Wanita CFA, untuk mengukuhkan pasukan kebangsaan wanita Cina dan latihan belia. Alipay juga mengembangkan sistem pemilihan untuk pemain bola sepak wanita muda untuk membantu menemui gadis yang lebih berbakat.

Pada 6 Februari, pasukan bola sepak wanita China mengalahkan Korea Selatan 3-2 dalam perlawanan akhir dan memenangi Piala Asia Wanita AFC. Selepas 16 tahun, mereka menjadi juara lagi. Selepas permainan, wakil inisiatif “10 Billion” Alipay mengumumkan rancangan untuk memberikan 13 juta yuan kepada anggota Pasukan Bola Sepak Nasional Wanita China dan pasukan bimbingan Shui Qingxia.

Lihat juga:Alipay melancarkan inisiatif 1 bilion yuan untuk menyokong bola sepak wanita negara CFijiphilippines. kgm

  Inisiatif ini dilancarkan pada bulan Julai 2019 untuk menyokong pengembangan jangka panjang bola sepak wanita China. Dari latihan dan peningkatan pasukan kebangsaan wanita China, perlindungan kecederaan dan peralihan pemain bola sepak wanita setelah bersara, pengembangan teknologi bola sepak wanita dan latihan jurulatih, promosi dan pengembangan bola sepak wanita muda, dan bantuan komprehensif untuk pengembangan bola sepak wanita,  

Ia juga termasuk subsidi dan bonus untuk pasukan bola sepak wanita pasukan kebangsaan di semua peringkat yang menyertai pertandingan antarabangsa. Menurut laporan, daripada 200 juta yuan dalam dua tahun pertama rancangan itu, lebih daripada 10 juta yuan digunakan untuk bonus untuk pemain kebangsaan dan kakitangan kejurulatihan, dengan berkesan meningkatkan rawatan pemain bola sepak wanita dan kakitangan kejurulatihan.