Zhenyun Technology menyelesaikan pembiayaan Siri C sebanyak 650 juta yuan yang diketuai oleh VC Dragon Ball Capital Meituan

26 November,Pembekal perkhidmatan perolehan digital Zhenyun TechnologyMengumumkan penyelesaian pembiayaan Siri C sebanyak 650 juta yuan (AS $102 juta), yang diketuai oleh Dragon Ball Capital, dana modal teroka Meituan. ABI Capital, Unicorn Capital Partners, Xiamen C&D Emerging Industry Equity Investment dan pelabur sedia ada Blue Lake Capital, Redpoint Ventures China, Oriental Bell Capital, DT Capital Partners, dan Zcapital juga turut serta.

Wang Pei, ketua Zhenyun Technology, mengatakan bahawa setelah pusingan pembiayaan ini, syarikat akan meningkatkan pelaburan dalam empat bidang: pengembangan global, kepelbagaian lini produk, penyebaran peranti pintarnya yang lebih luas, pengurangan kos penghantaran dan peningkatan nilai perundingan.

Dilahirkan dari syarikat tersenarai A-saham Enterprise Solutions Co., Ltd., Zhenyun Technology ditubuhkan secara rasmi pada tahun 2017. Teknologi Zhenyun melancarkan SaaS untuk membeli produk digital, dan mempromosikan standardisasi produk perolehan digital melalui inovasi teknologi. Pada masa yang sama, syarikat telah membina sistem perkhidmatan baru untuk bertindak balas dengan cepat terhadap keperluan pelanggan. Pada tiga suku pertama tahun ini, Zhenyun Technology telah menandatangani kontrak baru dengan lebih daripada 220 syarikat.

Pada bulan November 2018, JD.com dan Zcapital membuat pelaburan Siri A sebanyak 150 juta yuan di Zhenyun Technology. Selepas itu, pada bulan November 2020, pembiayaan Siri B bernilai 300 juta yuan diketuai oleh Blue Lake Capital, diikuti oleh DT Capital Partners, Redpoint Ventures China, Oriental Bell Capital, ZCapital dan syarikat institusi lain. Sejak 2018, Zhenyun Technology telah menyelesaikan tiga pusingan pembiayaan berjumlah 1.1 bilion yuan.

Lihat juga:Pembekal penyelesaian D2C Fastlane menyelesaikan pembiayaan Siri A hampir $10 juta

Hu Lei, pengasas dan rakan pengurusan Blue Lake Capital, percaya bahawa sejak pelaburan pertama dalam Teknologi Zhenyun tahun lalu, bidang perolehan digital perusahaan China terus berkembang. Syarikat semakin berharap dapat mengurangkan kos dan meningkatkan kecekapan melalui perolehan yang telus, perolehan terpusat, dan perolehan digital. Tahun lalu adalah tahun pertumbuhan perniagaan Zhenyun Technology yang sangat pesat. Di satu pihak, ia menunjukkan pasaran yang luas dan keperluan pelanggan yang mendesak; Sebaliknya, ini menunjukkan bahawa produk Teknologi Zhenyun dilancarkan di seluruh industri.