Zeekr melancarkan cerucuk pengecasan EV rumah pintar 11kW

Zeekr, jenama kenderaan elektrik premium di bawah syarikat gergasi automotif China Geely, dilancarkan pada 16 OgosTumpukan pengisian rumah pintar 11kW baru. Pile telah mula dijual di aplikasi Zeekr, termasuk perkhidmatan pemasangan 30 meter atau 50 meter, dengan harga mulai dari 7,299 yuan hingga 7,899 yuan ($1,077 hingga $1,165).

Sebelum ini, pengguna yang membeli versi “ZEEKR 001 YOU” dan versi “ME” menikmati tiang pengisian rumah 7KW dan perkhidmatan pemasangan asas dalam jarak 50 meter secara percuma. Bersama dengan cerucuk pengisian rumah pintar 11kW, pengguna dapat menikmati perkhidmatan pemasangan sehenti Zeekr, termasuk pembinaan pendawaian asas 30 atau 50 meter dan pembinaan bahan tambahan, serta jaminan dua tahun dan dua perkhidmatan pemeriksaan dari pintu ke pintu percuma dalam tempoh tersebut.

(Kredit gambar: Zeekr)

Berbanding dengan versi 7kW sebelumnya, cerucuk 11kW mempunyai kuasa output yang lebih tinggi, kelajuan pengecasan yang lebih cepat, dan peningkatan kecekapan pengecasan sebanyak 30%. Tumpukan ini juga sesuai untuk input voltan 220V dan 380V, dan kedudukan pemasangan badan cerucuk lebih fleksibel. Kabel pengecas yang panjangnya dari lima mira hingga tujuh meter dapat disesuaikan dengan persekitaran tempat letak kereta dan tabiat parkir yang lebih kompleks.

Tumpukan Zeekr 11kW menyokong sejumlah fungsi pintar, seperti plug and play (hanya untuk model Zeekr), kawalan percuma, peningkatan jarak jauh, pemeriksaan diri pintar, permulaan bukan induktif, dll. Setiap timbunan pengisian juga dapat menambahkan 5 akaun bersama, dan oleh itu dapat dikongsi oleh beberapa pengguna. Tahap perlindungan adalah IP55, yang berkesan dapat mencegah debu dan hujan.

Lihat juga:Foto Siaran MPV Elektrik Zeekr 009

Tumpukan 11kW mempunyai pelbagai reka bentuk perlindungan seperti perlindungan overvoltage/undervoltage, perlindungan litar pintas, perlindungan beban, perlindungan kebocoran, perlindungan kilat, mengecas perlindungan gangguan dalam talian, dan ujian diri kesalahan.

Sejak Zeekr melabur di cerucuk pengisian rumah pertama di Daerah Pudong, Shanghai pada 30 September 2021, jenama ini telah memperluas perkhidmatan pemasangan sehenti dan cerucuk pengisian rumah kepada pengguna di 300 bandar di 31 wilayah di seluruh negara. Sebanyak lebih dari 23,000 pesanan pemasangan telah diterima, dan lebih dari 18.500 cerucuk pengisian isi rumah telah dihantar.