Xiaomi Xiaomi Gelang 7 Pro akan dilancarkan pada 4 Julai

Xiaomi membuat pengumuman rasmi pada hari KhamisGelang Xiaomi 7 Pro akan dilancarkan pada 4 Julai dengan barisan telefon pintar 12S syarikat. Ini adalah gelang Xiaomi pertama yang kelihatan seperti jam tangan pintar. Ia boleh didapati dalam warna hitam dan putih, dan warna gelang juga sangat kaya.

Menurut peta promosi rasmi, Xiaomi Xiaomi Gelang 7 Pro akan menikmati skrin terbesar dalam siri gelang Xiaomi. Berkat reka bentuk sempadannya yang sempit, ia juga akan membawa nisbah skrin-ke-badan yang lebih tinggi.

Bulan lalu, beberapa netizen China melihat pilihan untuk Xiaomi Gelang 7 Pro muncul ketika mengikat peranti NFC. Band baru mungkin serupa dengan sub-jenama Xiaomi Redmi, dengan paparan yang lebih besar, GPS yang lebih kuat dan bateri yang lebih besar. Sebagai perbandingan, gelang Redmi biasanya bateri 200mAh, sementara gelang Xiaomi Xiaomi 7 adalah bateri 180mAh.

Gelang Xiaomi Xiaomi 7 dilancarkan secara rasmi pada bulan Mei, dilengkapi dengan layar AMOLED 1,62 inci, kawasan yang dapat dilihat meningkat sebanyak 25%, dan beratnya 13.5 gram. Xiaomi Gelang 7 mempunyai dail bertema dan UI baru, dengan jangka hayat bateri 14 hari. Dari segi perisian, Xiaomi Gelang 7 menyokong pemantauan ketepuan oksigen darah berterusan, 120 mod latihan yang baru ditingkatkan, dan empat analisis data latihan profesional.

Xiaomi Gelang 7 (sumber gambar: Xiaomi)

Lihat juga:Harga gelang Xiaomi Xiaomi 7 versi Eropah bocor