Xiaomi Band 7 Pro Euro akan dilancarkan

Pada 31 Ogos, pengguna Twitter Kacper Skrzypek memberitakan berita bahawa Xiaomi Smart Band 7 Pro (versi antarabangsa) telah diluluskan untuk disenaraikan di Eropah. Produk ini kini telah lulus semua pensijilan yang diperlukan dan boleh membuat debut dalam masa terdekat.

Xiaomi pada 4 Julai lalu diPelancaran produk siri Xiaomi 12SDi China. Peranti yang boleh dipakai ini adalah model “Pro” pertama dari siri Xiaomi Smart Belt. Hampir dua bulan selepas dilancarkan di pasaran China, produk ini akan dilancarkan di pasaran antarabangsa.

Lihat juga:Ulasan Xiaomi Band 7 Pro: Band Pintar Anda yang Ditunggu-tunggu!

Maklumat yang bocor menunjukkan bahawa versi Eropah Xiaomi Band 7 Pro dengan kod “M2141B1” Tidak jelas sama ada versi tersebut akan mengubah spesifikasi.

Buat pertama kalinya, Xiaomi Band 7 Pro versi Cina menggunakan skrin persegi besar (1.64 inci), dengan bahagian permukaan 70%, dan menyokong AOD (selalu dipaparkan dalam talian). Ia menyediakan gelang berwarna-warni, menggunakan reka bentuk gesper cepat, dan menyokong penyesuaian kecerahan pintar.

Xiaomi Band 7 Pro mempunyai GPS terbina untuk merakam pergerakan dengan tepat tanpa perlu menyambung telefon pintar. Ia juga mempunyai 117 mod latihan terbina dalam dan 10 kelas larian dengan intensiti yang berbeza. Di samping itu, ia menyokong pemantauan degupan jantung sepanjang hari dan pemantauan ketepuan oksigen darah sepanjang hari.

Xiaomi Band 7 Pro mempunyai jangka hayat bateri maksimum 12 hari dan menyokong pembantu suara pintar, NFC, pembayaran luar talian, kalis air 5ATM, dan respons cepat terhadap panggilan masuk.

Xiaomi telah menjual Smart Band 6 NFC (versi global) di Eropah sejak akhir tahun lalu. Penjejak kecergasan khas ini menyokong pembayaran tanpa sentuhan dan bantuan suara Amazon Alexa. Oleh kerana Xiaomi Band 7 Pro dilengkapi dengan NFC dan kawalan suara standard di rumah, versi global kemungkinan akan mengekalkan ciri-ciri ini.