Xiaohongshu menuntut tiga platform promosi palsu

Platform perkongsian gaya hidup Xiaohongshu mengumumkan pada hari JumaatTuntutan telah diajukan secara rasmi terhadap tiga platform, termasuk Yunmeiyi, Qunliang, dan Shengshi Kirin. Agensi-agensi ini mempunyai malfeasance dalam menulis dan menerbitkan kandungan dan membantu dan bersubahat dengan perniagaan dan blogger dalam promosi palsu. Syarikat itu mendakwa bahawa tindakan ini telah merosakkan hak dan kepentingan pengguna yang sah.

Xiaohongshu meminta organisasi yang dinamakan untuk segera menghentikan transaksi promosi palsu terhadap Xiaohongshu dan memberi ganti rugi kepada syarikat itu atas kerugian ekonomi 10 juta yuan (AS $1.58 juta). Wang itu akan digunakan untuk kempen anti-hantu.

Untuk mengawal pasaran kelabu di sebalik tinjauan membeli-belah platform yang luar biasa, pada 19 Januari, Xiaohongshu telah mengajukan tuntutan terhadap empat platform lain untuk promosi palsu.

Sejak Xiaohongshu melancarkan operasi penulisan anti-hantu pada 16 Disember 2021, ia telah mengajukan tuntutan terhadap 7 institusi, melarang 81 jenama yang disyaki dan peniaga luar talian, dan membatalkan 172,600 nota dan 53,600 akaun haram.

Lihat juga:Xiaohongshu disyaki merosakkan privasi kanak-kanak di bawah umur

Pada masa ini, banyak applet WeChat yang menyediakan platform pengambilan hantu dan penghantaran kandungan hantu telah dikeluarkan dari rak. Syarikat seperti Weimei, Weichale, dan Tomato mungkin dikeluarkan dari rak kerana aduan yang dikeluarkan oleh Xiaohongshu.