UWin Tech melengkapkan pembiayaan Siri C yang diketuai oleh GL Ventures

Pada hari Khamis,UWin Tech mengumumkan penutupan pembiayaan Siri CSyarikat ini diketuai oleh GL Ventures, diikuti oleh SIG dan Stora Capital. Dana baru digunakan terutamanya untuk penyelidikan dan pembangunan produk, pemasaran, pembinaan saluran, dan pengenalan dan pembangunan bakat mewah.

UWin Tech ditubuhkan pada tahun 2015 oleh pasukan eksekutif yang kebanyakannya bekas pakar teknologi Tencent. Syarikat ini merupakan penyedia perkhidmatan penyelesaian pembangunan, operasi dan penyelenggaraan yang baru dan terkenal di China, menyediakan perusahaan dengan penyelesaian IT yang komprehensif.

DevOps boleh dilihat sebagai persilangan pembangunan (kejuruteraan perisian), operasi teknologi, dan jaminan kualiti (QA). Berdasarkan permintaan industri untuk pengembangan tangkas dan penyampaian perisian aplikasi berkualiti tinggi, model penyampaian perisian tradisional (pembangun memfokuskan pada pengembangan perisian, dan personel operasi dan penyelenggaraan bertanggung jawab untuk menyebarkan perisian ke pelayan) tidak lagi dapat memenuhi keperluan lelaran perisian yang cepat. DevOps kini menjadi trend utama sebagai penyelesaian dan model amalan untuk memecahkan jurang antara R&D dan penyelenggaraan, mempercepat proses penyampaian perisian, dan meningkatkan kualiti penyampaian perisian.

Pada tahun 2020, UWin Tech terpilih dalam laporan Gartner “China ICT Hype Cycle 2020”. Syarikat ini juga merupakan satu-satunya pengeluar DevOps yang dipilih di China.

EasyOps adalah platform DevOps automatik, digital, dan pintar yang dikembangkan oleh UWin Tech, yang dapat merangkumi pangkalan data pengurusan konfigurasi, operasi automatik, operasi digital, pengurusan perkhidmatan IT, CI/CD (integrasi berterusan/penghantaran berterusan), kod rendah, dan hampir 300 aplikasi mikro.

Sebaliknya, kod rendah DevOps + adalah fokus strategik UWin Tech. Keupayaan DevOps sepenuhnya memperkasakan R&D IT, ujian, operasi dan penyelenggaraan, dan senario lain.

Lihat juga:Pembangun perisian dan sistem EDA X-Epic menerima pembiayaan Siri Pra-B bernilai ratusan juta yuan

Sehingga pusingan pembiayaan ini, UWin Tech telah menyediakan penyelesaian DevOps kepada lebih daripada 300 syarikat terkemuka di lebih daripada 15 industri arus perdana di China, dan telah mengumpulkan banyak kes dalam perbankan, sekuriti, insurans, dana, harta tanah, pembuatan, pengendali, kerajaan, tenaga, pengangkutan dan bidang lain.