True God Influence Publisher miHoYo Menubuhkan Ibu Pejabat di Singapura

Ibu Pejabat HoYoverse, jenama hiburan interaktif global yang dimiliki oleh pembangun permainan miHoYo, baru-baru ini dibuka di Singapura. Pejabat Singapura akan mempunyai pasukan profesional yang menyediakan perkhidmatan hiburan berkualiti tinggi di seluruh dunia.

Berikutan Montreal, Los Angeles, Tokyo dan Seoul, pembukaan pejabat Singapura menandakan satu lagi langkah strategik untuk pengembangan global Hoyoverse. Ke depan, pejabat Singapura akan menjadi hab utama bagi usaha pengedaran dan operasi global syarikat, bekerja rapat dengan pejabat lain dan menyediakan sokongan teknikal untuk pembangunan permainan.

Dengan pembukaan pejabat ibu pejabatnya di Singapura, HoYoverse akan menambah ratusan pekerjaan pada akhir 2022. Pembukaan pekerjaan semasa mencari pakar dalam pengembangan permainan, kejuruteraan, pemasaran, produk, operasi, fungsi, dan pengurusan projek.

Lihat juga:Permainan miHoYo baru “Honkai: Star Track” membuka ujian beta tertutup kedua

“Pasukan kami di Singapura akan memainkan peranan penting dalam memperluas rangkaian pembangunan dan perkhidmatan global kami,” kata pengasas bersama Hoyoverse, Forrest Liu. “Kami menginginkan lebih banyak orang kreatif dari pelbagai latar belakang untuk bergabung dengan kami dalam membina masa depan”.

Pada 14 Februari tahun ini, miHoYo, pemaju Open World Action RPG True God Shock, mengumumkanJenama barunya HoYoverse dilancarkan secara rasmi, bertujuan untuk mewujudkan dunia maya yang hebat yang didorong oleh kandungan dan langsung kepada pemain di seluruh dunia. Jenama ini merangkumi empat produk permainan “Hongkai Impact 3″,” True God Impact”, “Themis Tears”,” Hongkai: Star Track”, perisian desktop dinamik “N0VA Desktop”, produk komuniti” HOYOLAB “dan pasukan muzik asal HOYO-MIX.