True God Impact Music Dimainkan di Sukan Olimpik Musim Sejuk Beijing

Pada 11 Februari, Genshin Impact, permainan peranan aksi dari pemaju China miHoYo, mengumumkan bahawa pasukan muzik permainan ini telah mengambil bahagian dalam penubuhan perpustakaan muzik untuk Sukan Olimpik Musim Sejuk Beijing, dan mengatakanMuzik ciptaan mereka berjaya dipilih. Muzik diterapkan pada pameran sukan yang berkaitan.

Syarikat itu menunjukkan bahawa melalui aktiviti ujian dan serangkaian percubaan, klasifikasi muzik perpustakaan muzik, pemilihan trek, input, pelabelan dwibahasa, dan lain-lain telah diuji secara komprehensif untuk memastikan penyertaannya dalam perpustakaan muzik Olimpik Musim Sejuk. Pembinaan perpustakaan muzik pameran sukan untuk Sukan Olimpik Musim Sejuk dan Paralimpik Beijing 2022 di bawah tanggungjawab Kumpulan Olimpik Utara telah berjaya dihantar.

Pada 11 Februari, akaun rasmi HOYO-MiX, sebuah studio muzik di bawah miHoYo, mengeluarkan video paparan Stadium Speed ​​Skating Nasional di stesen B platform video. Muzik latar belakang menggunakan soundtrack dalam permainan “Meditasi di Salji”, yang mencetuskan perbincangan hangat bahawa Tuhan yang benar memberi kesan kepada pemain.

Banyak orang berkomentar bahawa muzik penuh dengan “rasa teknologi”, digabungkan dengan plot permainan gunung bersalji di sebalik muzik, sesuai dengan pemandangan Sukan Olimpik Musim Sejuk.

Di antara muzik yang dipilih, “Jade Moon” dan “Fast as Wildfire”, yang berasal dari zon Yuyue dunia fantasi Impact of True God, menambahkan unsur-unsur rakyat tradisional Cina seperti seruling, guzheng, pipa, dan erhu, menyampaikan daya tarikan budaya Cina yang kuat.

Lagu “Meditasi di Salji” dimainkan di kawasan bersalji permainan, dengan fokus untuk mewujudkan suasana dunia ais dan salji. Menyuarakan tema sukan ais dan salji, melodi berirama membawa rasa semangat.

Lihat juga:MiHoYo Memperkenalkan HoYoverse, Jenama Meta-Universe

Muzik latar belakang sukan boleh mengubah suasana stadium dan juga merupakan kunci untuk menunjukkan budaya negara tuan rumah kepada atlet dan penonton.

Sebelum itu, muzik “True God Impact” telah menjadi terkenal beberapa kali dalam industri permainan. Ketika plot permainan PV “Dewi Split View” pertama kali dilancarkan, ia segera menduduki tempat pertama dalam senarai popular stesen B. Ramai penyanyi opera terkenal menyertai secara peribadi untuk menyanyikannya. Di samping itu, pada 28 September 2021, Kedutaan Besar China di Itali mengadakan majlis resepsi dalam talian, yang menggunakan beberapa trek yang dihasilkan oleh True God Impact Company.