Tesla melancarkan autopilot yang dipertingkatkan selama sebulan untuk pengguna di daratan China secara percuma

Hari ini, pengeluar kereta elektrik Amerika Tesla mengumumkan pelancaran tawaran eksklusif untuk Festival Beli-belah Double 11 China:Percubaan percuma ciri Autopilot (EAP) yang dipertingkatkan selama 30 hari.

Percubaan 30 hari percuma, yang berlaku untuk kenderaan Model 3 dan Model Y yang dihantar pada 11 November 2021, belum dilengkapi dengan EAP dan pemanduan autonomi sepenuhnya (FSD), dan juga memenuhi beberapa keperluan perkakasan, menurut Tesla.

Dari awal pagi 11 November hingga petang 12 November, percubaan akan ditolak kepada pemilik yang layak. Untuk menjamin sekurang-kurangnya 30 hari perbicaraan, akhir perbicaraan ditetapkan pada tengah malam pada 13 Disember. Pemilik boleh mengesahkan status EAP semasa dan tarikh efektif dengan mengklik pada bar “Control-Software” di sebelah kiri bawah skrin kawalan kenderaan mereka.

Menurut Tesla, EAP menambah ciri seperti pemanduan autonomi (NOA), perubahan lorong automatik (ALC), tempat letak kenderaan automatik dan panggilan pintar ke fungsi pemanduan autonomi (AP) yang asal. Dengan bantuan EAP, kenderaan secara automatik boleh memasuki dan meninggalkan jalan raya lebuh raya atau garpu overpass, melepasi kenderaan perlahan, dan menukar lorong secara automatik di lebuh raya. Ciri ini membantu meningkatkan keselamatan dan kemudahan pengguna secara keseluruhan dalam perjalanan harian mereka.

Lihat juga:Model standard Tesla China Y diperpanjang hingga 10-14 minggu

Tesla juga menawarkan banyak faedah kepada pemilik semasa cuti Hari Buruh tahun lalu, termasuk   Fungsi EAP boleh digunakan secara percuma selama 45 hari, stesen pengecasan super boleh digunakan secara percuma untuk beberapa hari tertentu, dan diskaun 7.5% untuk menukar penapis penghawa dingin.